Boek recensie: De Rode Ridder 254 – De Vuurproef

De Rode Ridder 254 - De vuurproefIn deel 254 van de Rode Ridder-serie is onze stoere held nog steeds op pad om de knappe jonge tovenares Allis naar Camelot te brengen. Dat heeft hij aan Merlijn beloofd, en tja, wie kan de grote oude tovenaar nu iets weigeren? Helaas gaat hun avontuur niet zonder slag of stoot, vooral omdat ze achterna worden gezetten door de kwaadaardige Malfrat. Hij doet er alles aan om de Rode Ridder en Ellis tegen te houden en gaat daarbij letterlijk over lijken. Maar niet alleen dan – hij vind het ook een prima manier om geld te verdienen. In De Vuurproef krijgt ons dappere tweetal te maken met een flinke uitdaging.

Corrupt dorp

Wanneer de Rode Ridder en Allis de gemene Malfrat in het vorige deel hebben achtergelaten in een verlaten gebied, denken ze veilig te zijn en vervolgen zonder problemen hun weg. Zonder geld of voeding is het echter lastig te overleven. Als ze in een dorpje komen lijkt de redding nabij. Maar helaas 0 niet alles is wat het lijkt. Het dorpje is namelijk onder de invloed van een kwaadaardige leider die iedereen in zijn macht heeft. Dat kan Alles niet op zich laten zitten. Ze spoort de Rode Ridder aan om actie te ondernemen. En de mogelijkheid om het evenwicht te herstellen is er… als de Rode Ridder de Vuurproef overleeft…

Conclusie over De Rode Ridder 254 – De Vuurproef

Met veel machtsvertoon en machtsmisbruik kun je ontzettend veel bereiken, zo blijkt uit ook uit dit deel van De Rode Ridder. In een wonderlijke mix van een middeleeuws ridderavontuur en een magische wereld van tovenaars weet studio Willy Vandersteen al meer dan 250 stripboeken over de Rode Ridder te schrijven. Het is dan ook een wonderlijke figuur, die een mix is van een James-Bond-achtige allure in ridderformaat. Hij heeft een goede inborst, maar is soms wat onverschillig over de manier waarop hij zijn doel zal bereiken. Gelukkig is er de vrouwelijke touch van Allis die hem met beide benen op de grond zet en gerichte vragen stelt. Door: Score: De Rode Ridder 254 – De Vuurproef krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

De Rode Ridder 254: De Vuurproef,
Illustrator: Marc Legendre WPG Uitgevers, 48 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789002258589. Prijs: 5.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

  • vrienden vriendengroep

    Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

  • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

    Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  • joy ride

    Alle remmen los in ‘Joy Ride’

  • oppo a78 5g

    Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

  • Recensie InfinityLab ClearCall 4

    Gadget review: InfinityLab ClearCall

  • Recensie 7 Wonders Edifice

    Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

  • curacao

    Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

  • Forever 80s boekbespreking

    Boek recensie: Forever 80’s