logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De reis van Raaf en Papegaai, Li Lefebure en Jenny Bakker

‘Pa-ra-dijs …’ kraste hij zacht. Het klonk mooi. Het leek zelfs alsof hij het woord kon proeven. Het smaakte zoet! Een neef van Raaf, Kaketoe, vertelt over een nieuwe plek, met d emooiste bomen, aardige dieren en een geweldig fijne en veilige plek om te wonen. Toen neef Kaketoe daar aan kwam werd hij warm ontvangen en kreeg hij van alles aangeboden. Dat klinkt nog eens geweldig! Raaf en Papegaai zitten ademloos te luisteren naar het verhaal en willen maar wat graag naar het paradijs. Samen gaan ze op reis, maar ze weten niet zo goed waar ze naar toe moeten. Ergens ver weg. Aan de andere kant van de oceaan, voorbij de savanne…

De dag erop begint de reis van raaf en papegaai. Ze vliegen letterlijk de hele wereld over, en komen in de ene nieuwe situatie in de andere nieuwe situatie. Zo ontdekken ze heel veel over vreemde dieren en planten van over de hele wereld, waarbij jij als lezer (of luisteraar, als je lekker voorgelezen wordt) stiekem heel erg veel over de natuur. En dat is niet alleen het begin van een leerzame reis, maar ook het begin van een aandoenlijk avontuur over twee vrienden die de hele wereld ontdekken. Telkens weer staan ze vol verbazing in in een nieuwe omgeving, maar langzaam begint het ook wel een beetje te kriebelen… want het paradijs ontdekken ze niet – iedere omgeving heeft zo zijn nadelen en gevaren. Bovendien: ze missen hun thuis!

De reis van Raaf en Papegaai is een geweldig boek voor nieuwsgierige aapjes over vreemde vogels en nieuwe omgevingen. Het is uiteindelijk een groot doorlopend verhaal, maar is wel in hapklare brokken verdeeld, zodat je mooie lengtes hebt om voor te lezen. Raaf en Papegaai vliegen van het tropisch regenwoud naar de savanne, van de zuidpool naar de woestijn. En hoewel de twee vogels veel nieuwe vrienden maken ontdekken ze dat het toch nergens zo prettig is als lekker veilig in hun eigen omgeving. Oost, west, thuis best! Het sfeervolle en hartverwarmende verhaal is aangevuld met schitterende tekeningen van Jenny Bakker, die met haar geweldige illustraties een mooi en realistisch beeld schept van al die omgevingen en nieuwe dieren.

Informatie

De reis van Raaf en Papegaai, Li Lefebure

Illustrator: Jenny Bakker
Clavis Books, 125 pagina’s, hardcover.
Prijs: 21,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044825435


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.