logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Redder is geboren, Willemijn de Weerd


de redder is geboren

De kerstdagen zijn weer voorbij, en daarbij komt natuurlijk de geboorte van Jezus weer aan het woord. Het is echter knap lastig om uit te leggen hoe het kerstverhaal nu eigenlijk precies in elkaar steekt, zeker aan kinderen. Het voorleesboek of zelfleesboek voor iets oudere kinderen De Redder is Geboren brengt hier verandering in, en vertelt in heldere bewoordingen in vier hoofdstukken hoe het kerstverhaal in elkaar steekt.

Het leuke aan De Redder is Geboren is dat ieder hoofdstuk vanuit een andere persoon is geschreven: daardoor krijg je een minder afstandelijk verhaal als wanneer het echt vanuit een derde persoon is geschreven. Bij het verhaal, dat uiteraard een religieuze insteek heeft, worden mooie en sfeervolle illustraties gegeven die een tot twee pagina’s groot zijn. De tekst staat bij zo’n extra grote illustratie in een leeg deel van de illustratie. De tekst is vlot en begrijpelijk geschreven.

Informatie

De Redder is geboren, Willemijn de Weerd

Illustrator: Marjolein Hund
Ark media, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789033884207


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.