logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Quarks, Denksport puzzelboekjes voor kinderen

quarks boekje

Als volwassenen op vakantie gaan, of een lange reis moeten maken, ergens lang moeten wachten of denken dat iets on-ge-lo-fe-lijk saai zal worden, verdwijnt er al snel iets in de bagage: een puzzelboekje! Echt waar, let maar eens op. Gelukkig is er nu voor jou ook een variant: denksport heeft namelijk De Quarks puzzelboekjes in de schappen bekendgemaakt.

De puzzelboekjes komen in twee series: eentje voor kinderen van 6-8 jaar, en een voor kinderen van 8-10 jaar. Oudere kinderen moeten maar even toevlucht zoeken tot de volwassenenboekjes 🙂

De hoofdpersonen in deze puzzelboekjes zijn de Quarks, buitenaardse wezentjes. Er in staan heel veel verschillende soorten puzzels. Er komen vier keer per jaar nieuwe boekjes uit. De series bestaan uit een taalboekje, een rekenboekje en een themaboekje, waarin allerlei verschillende puzzeltjes staan. De boekjes zijn overal te koop in de boekhandels en sommige supermarkten.

quarks

Maar: zijn ze aan te raden? Jazeker! Ze zijn superleuk! De boekjes zien er al heel mooi uit aan de buitenkant, maar aan de binnenkant zijn ze ook heel leuk vormgegeven. De puzzels zelf zijn natuurlijk niet al te druk, dat leidt alleen maar af. In de rekenboekjes kom je bijvoorbeeld een Tafeldoolhof voor, een tellen en kleuren, sudoku’s en nog veel meer nieuw bedachte puzzels. In De Quarks: Spelen met taal kom je eigenlijk de bekende taalpuzzels tegen, zoals je die wel kent van je ouders: woordzoekers, Zweedse raadsels, rebussen, en nog veel meer.

De Quarks is echt een geweldige vondst. Toen de boekjes bij ons binnenkwamen waren ze eigenlijk ook meteen weg. Onze kinderen (van 6 en 8 jaar) liepen er gewoon mee weg, en gebruiken ze nu nog dagelijks. Wij moedigen je zeker aan om de boekjes eens te proberen. Sommige puzzels zul je makkelijk vinden, maar anderen zijn echt pittig. Genoeg om je op al die saaie momenten flink uit te dagen, maar ik denk dat je d’r ook zeker tijd voor vrij zult maken.

De Quarks puzzelboekjes, Denksport
Prijs: 4,50 / 4,95 euro


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.