logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Prinsessenschool 1: een kroon voor Vicky, Prunella Bat

De prinsessenschool 1: een kroon voor Vicky

Vicky is twaalf jaar, en eigenlijk prinses. Ze woont echter met haar twee zusjes, huishoudster, vader en moeder in een vervallen kasteeltje. Niets koninklijks of adelijks is haar bekend. Ze ravot het liefst in de grote tuin. Vicky draagt nooit jurken en haar haren zijn echt onhandelbaar. Tot haar tante een aanbod doet dat ze niet kan weigeren: ze mag naar een kostschool, speciaal voor prinsessen.

Hoewel het grootste deel van het plan haar niet aanstaan zijn er ook zeker pluspunten: ze kan er leren schrijven, gebruik maken van de beste computers, deelnemen aan bijzondere cursussen, en natuurlijk genieten van het leven in de grote stad! Daarvoor moet ze echter wel leven tussen de prinsessen, en vakken volgen waarin ze recht moet leren zitten, het juiste setje kleding moet leren kiezen en kaarsrecht moet leren lopen…

Ondanks een paar gemene meiden die op de school zitten maakt Vicky al snel vrienden met een paar ontzettend leuke meiden, die ook nog eens bij haar op de kamer slapen! Dat maakt het boek ontzettend leuk om te lezen. De grote, kleurrijke illustraties dragen daar zeker aan bij. Sommigen zijn paginagroot, anderen vullen slechts een klein deel van de bladzijde. Bovendien is iedere bladzijde versierd met leuke slingers en hartjes, een echt lief boek, met een stoere inhoud. Verwacht namelijk niet een lieflijk prinsessenverhaal, maar een echt puberboek, met complotten, conflicten en een fikse wedstrijd over wie ‘prinses van het jaar’ zou kunnen worden.

Hoewel het boek aangeprezen staat voor meiden vanaf 7 jaar is het misschien wat scherp ingesteld. vanaf negen jaar lijkt me een veel geschikter publiek. Daar zorgt het taalgebruik grotendeels voor. Sommige woorden en zinnen lezen niet zo eenvoudig. Meiden van een jaar of negen zullen echter smullen van de avonturen van Vicky!

De Prinsessenschool 1: een kroon voor Vicky, Prunella Bat
Abimo / Kluitman, mei 2011, 131 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789059327283


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.