logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Prinsessen van Fantasia 6: Koningin van de Slaap, Thea Stilton

prinsessen van fantasia 6 Koningin van de slaap

In de eerdere vijf delen maakten we kennis met de vijf prinsessen van Fantasia, de dochters van de Wijze Koning. Zij hadden te maken met een geduchte tegenstander, de Prins Zonder Naam, zoon van de Oude Koning. De Oude Koning en de Wijze Koning waren in een barre strijd verwikkeld over de landen van Fantasia. De Wijze Koning besloot om een krachtige magische spreuk toe te passen, en zo de hele hofhouding van de Oude Koning in slaap te brengen.

In de eerdere vijf delen van De Prinsessen van Fantasia (bij ons lees je recensies van De Woudprinses, De Schaduwprinses en de Woestijnprinses). In dit laatste deel treffen alle prinsessen elkaar, en komt ook de Wijze Koning weer in beeld: hij heeft een oogje in het zeil gehouden op de vijf meiden. Samen gaan ze, met een paar nieuwe vrienden die ze hebben gemaakt, op naar het kasteel van de Oude Koning. De Prins Zonder Naam is daar namelijk ook naartoe, samen met de spreuk om de hofhouding weer wakker te maken. Zal het gezelschap op tijd zijn om dat te voorkomen en de prins te stoppen?

Net als de eerdere boeken is ook dit deel schitterend vormgegeven en spannend geschreven. Er zitten heel wat valstrikken op de weg naar het kasteel, zodat er ook een aantal spannende momenten te vinden zijn in het boek. De sfeer is echter nooit te spannend, en krijgt door een mooie vormgeving en sfeervolle illustraties op iedere pagina een authentieke en oude uitstraling. Tussendoor vind je mooie tekeningen van de prinsessen en hun gevolg. Midden in het boek vind je een heel bijzondere aanvulling in kleur: een dagboek van de koning, waarin je kennis maakt met de jonge prinsessen!

De Prinsessen van Fantasia 6: Koningin van de slaap is een mooie afsluiting van de serie. Het laatste stuk is misschien wat langdradig voor ervaren lezers, zeker gezien de spanning in de hoofdstukken daarvoor, maar alles wordt heel netjes afgerond en afgesloten. Je blijft op geen enkel vlak met vragen of onzekerheden zitten, en dat is na zes boeken wel zo fijn!

Prinsessen van Fantasia 6: Koningin van de slaap, Thea Stilton
De Wakkere Muis, februari 2013, 270 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922070


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.