Recensie: De prinses en de Reus, Caryl Hart en Sarah Warburton

De prinses en de Reus

Het duo Hart en Warburton hebben we natuurlijk al eerder gezin in de vrolijke en verrassende boeken over de eigenwijze prinses, zoals de Prinses en de erwten en de Prinses en de pakjes. In dit bijzondere sprookje over prinses Sofie woont ze samen met haar vader en moeder (inderdaad, de koning en de koningin) in een klein en gezellig huisje, met haar bediende Snoezepoes en haar lakeitje Muis. Haar moeder hakte hout, en haar vader was de keukenprins. In de tuin stond een enorme bonenstaak. Met helemaal bovenaan, in de wolken, zoals het hoort: het huis van een reus.

En due reus maakte het de prinses en haar familie knap lastig, want hij maakte ’s nachts een flinke hoeveelheid herrie. Zo veel, dat niemand kon slapen. De prinses en de reus hadden dus een probleem. Met elkaar, nog wel. Gelukkig is de prinses heel hulpvaardig, en wilde ze de reus helpen. In haar grote sprookjesboek vind ze telkens nieuwe tips en trucs over hoe je reuzen in slaap zou kunnen krijgen. En die probeert ze allemaal uit. En langzaam maar zeker wordt die achterdochtige en knorrige reus zo mak als een lammetje. Dankzij de volhoudende prinses, die alles op alles zet om de reus te helpen – en rustig te kunnen slapen.

De Prinses en de reus is een heel erg leuk boek voor eigenwijze prinsesjes, maar ook voor stoere prinsjes. Het is erg grappig, en helemaal op rijm geschreven, met een mooi ritme. De illustraties zijn kleurrijk en ondersteunen het verhaal prima. Er is veel te zien voor kinderen, met veel kleine grapjes om te ontdekken. Wederom een aanrader, net als de andere twee boeken van dezelfde auteur: van deze sprookjes kun je geen genoeg krijgen!

Informatie

De Prinses en de reus, Caryl Hart

Illustrator: Sarah Warburton
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 978902576070

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.