Recensie: De prinses en de pakjes, Caryl Hart en Sarah Warburton


9789025756024_fcovr_1 prinses en de pakjes

Dochters zijn voor ouders als prinsessen, jongens als prinsen. Dat is nu eenmaal zo. En heel soms is dat ook echt zo, zoals bij prinses Robijn. Zij is een echte prinses, en wordt door het hele land ook als zodanig behandeld. Er komt haar niets te kort, en dat merk je wel. Prinses Robijn is ontzettend verwend. Als ze jarig is, is dat het moment voor de prinses en haar pakjes.

De prinses weet precies wat ze wil, en haar vader wordt overstelpt met wensen en vooral eisen. Want o wee, als haar verjaardag niet aan haar verwachtingen voldoet! Alles moet perfect zijn. Het is dus maar goed dat haar vader, de koning, het hele paleis vol heeft gestopt met cadeautjes. maar… wat is dat? Het paleis stort in elkaar! Het is niet gewend aan zoveel cadeautjes, en het valt zo maar uiteen. Hulp is onderweg, en langzaam maar zeker komen de koning, de prinses en alle bedienden weer onder het puin vandaan. Maar het duurt wel heel erg lang voor de koning weer gevonden wordt, en de prinses beseft ineens wat echt belangrijk is. Familie, vrienden, liefde! Het maakt haar niet meer uit dat ze al haar pakjes kwijt is, als ze maar bij haar vader is.

De prinses en de pakjes is een grappig en ook wel ontroerend boek over een verwende prinses die altijd haar zin krijgt. Niet dat het je gaat lukken om zeurende kinderen van hun gezeur af te helpen, maar het zal kinderen wel even op de feiten drukken: het gaat niet om wat je krijgt, als je maar met familie en vrienden bent om het te vieren.

De prinses en de pakjes, Caryl Hart en Sarah Warburton
Gottmer, juli 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025756024

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.