logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Piratenschool 9: De blauwe koningin, Sir Steve Stevenson

9789054619758 De piratenschool 9, de blauwe koningin

In het achtste deel van de Piratenschool, De Schat uit de Diepten, werden de Zeewolfjes gevangen genomen. Ze hadden namelijk de grote schat van Kapitein Barracuda gevonden – één vand e bekendste en meest beruchte schatten onder de piraten! De Blauwe Koningin, de beste schatzoekster op de zeven zeeën, had er lucht van gekregen en een spion naar de Piratenschool gestuurd. En nu zitten ze daar, opgesloten en wel, zonder schat, ver weg van Kapitein Argento Vivo…

Ze moeten zien te ontsnappen! Maar dat is nog niet zo eenvoudig als ze in eerste instantie dachten. Op het schip is namelijk ook een echte Voodoo-priesteres, die alle bemanningsleden onder controle houdt met Voodoo-poppetjes. Als ze die poppetjes beweegt, doet iedereen precies wat zij wil… En dan is er nog de sluwe Sullivan, de verrader die alleen aan zichzelf denkt. Hij pleegt muiterij op het schip van de Blauwe Koningin. Hoe kunnen de Zeewolfjes uit deze chaos ontsnappen? Achter in het boek staat zoals altijd leuke pirateninformatie. Deze keer gaat het om monsters uit de legenden van de piraten, het eiland van de Blauwe koningin en kom je te weten wie er nu de leiding had op zo’n schip!

Daarmee is dit stoere verhaal (AVI 5/E4) met de typerende, cartooneske illustraties een schitterend boek dat beginnend lezers zeker zal motiveren om verder te willen lezen. En dat is in zo’n vroeg stadium het allerbelangrijkste: lezen, lezen, lezen!

De Piratenschool 8: De schat uit de diepten, sir Steve Stevenson
Baeckens Books, juli 2012, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789054619758


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.