logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Piratenschool 8: De schat uit de diepten, sir Steve Stevenson

piratenschool 8 de schat uit de diepten 9789054618720

In het zevende deel: het geheime dagboek van kapitein Barracuda kwamen de Zeewolfjes in het bezit van het geheime dagboek van kapitein Barracuda. Daarin staat geschreven waar hij zijn laatste, en ook supergrote schat, heeft opgeborgen. Maar wat wil het noodlot? Het supergeheime dagboek vliegt in brand, en moet geblust worden! Daardoor wordt het compleet onleesbaar, omdat de inkt helemaal is uitgelopen.

De leraren van de piratenschool zijn natuurlijk laaiend. De missie, waarbij ze op zoek gaan naar de verloren schat, gaat voor de Zeewolfjes niet meer door. En dat laten de Zeewolfjes niet op zich zitten. Samen met de leerkracht die achtergebleven is om op hen te passen besluiten ze op zoek te gaan naar de schat. Maar dat zoeken vervalt al snel in spelen. De vraag is nu: zal de schat nog wel gevonden worden? En door wie: de Zeewolfjes, de leraren, die zelf op pad zijn gegaan, of door iemand anders? Het boek zal in ieder geval eindigen in een spannend slot, en al snel vervolgd worden in het negende deel!

Daarmee is dit stoere verhaal (AVI 5/E4) met de typerende, cartooneske illustraties een schitterend boek dat beginnend lezers zeker zal motiveren om verder te willen lezen. En dat is in zo’n vroeg stadium het allerbelangrijkste: lezen, lezen, lezen!

De Piratenschool 8: De schat uit de diepten, sir Steve Stevenson
Baeckens Books, juli 2012, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789054618720


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.