logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Piratenschool 6: De verrassingsaanval, Sir Steve Stevenson

De Piratenschool 6 - De Verrassingsaanval

In het vorige deel van De Piratenschool, Ten Aanval! las je al dat de Zeewolfjes een aanval van de brute zeerovers Schependieven, onder leiding van Mister Potvis hebben weten af te wimpelen. In dit deel gaat het verhaal natuurlijk verder: tijdens het feestbanket dat Argento Vivo voor hen heeft geregeld wordt het Pirateneiland aangevallen door drie vijandige schepen! De aanwezige piraten worden dan ook razendsnel overmeesterd door deze piratentroepen. Ze krijgen echter een speciale missie van het schoolhoofd: ze moeten zo snel mogelijk naar de vulkaan, om het aanwezige buskruit tot ontploffing te brengen. Met de vijandige piraten, waaronder de beruchte piraat Jack Zwarte Ooglap, op de hielen haasten de Zeewolfjes zich dan ook naar de vulkaan, om hun missie de volbrengen. Zal het ze echter lukken om alle gevaren te trotseren, en hun weg te vinden door alle nieuwe gebieden?

Daarmee is dit stoere verhaal (AVI 5/E4) met de typerende, cartooneske illustraties een schitterend boek dat beginnend lezers zeker zal motiveren om verder te willen lezen. En dat is in zo’n vroeg stadium het allerbelangrijkste: lezen, lezen, lezen!

De Piratenschool 6: De verrassingsaanval, Sir Steve Stevenson
Baeckens Books, maart 2012, 94 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789054617792


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.