logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Piratenschool 4: Schattenjacht, Sir Steve Stevenson

Volgens de schatkaart van piraat Vuurbaard ligt zijn ongelofelijke schat verborgen op het Gevederde Eiland. Wanneer de Zeewolfjes op bestemming aankomen, blijkt de leraar plots verdwenen. Wat nu? De vijf vrienden zullen de klus alleen moeten klaren en de schatkaart ontcijferen. Het is maar te hopen dat ze niet in de klauwen van de verschrikkelijke Kwakstam belanden…En zo begint dit superspannende avontuur van de Zeewolfjes, als vervolg op hun avonturen omtrent de ontsnapping van de piraat Vuurbaard.

Hier gaan de vijf kinderen op avontuur, hun eerste die niet op het veilige Pirateneiland plaatsvind, en zonder hun vaste begeleiders. Hier zijn ze helemaal aangewezen op hun opgedane kennis en ervaring, en zijn ze helemaal aangewezen op elkaar en elkaars sterke en zwakke punten. Op avontuur in een onbekend eiland, vol wildvreemde stammen, grotten en wilde beesten… een superspannend ontdekkingsavontuur, dat helemaal gericht is op de schat van Vuurbaard: want als ze die vinden, dan mogen ze terug naar de piratenschool om te leren de beste piraten ooit te worden!

Daarmee is dit stoere verhaal (AVI 5/E4) met de typerende, cartooneske illustraties een schitterend boek dat beginnend lezers zeker zal motiveren om verder te willen lezen. En dat is in zo’n vroeg stadium het allerbelangrijkste: lezen, lezen, lezen!

De Piratenschool 4: Schattenjacht, Sir Steve Stevenson
Baeckens Books, december 2011, 92 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789054617365


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.