logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Pinguins van Madagascar – de film


pinguins of madagascarDe pinguins van Madagascar hebben een rijk verleden. Ooit zijn ze begonnen als bijfiguren in de animatiefilm Madagascar, over een viertal dieren die ontsnappen uit een dierentuin van New York naar … uhm… Madagascar. Juist. Deze militaire pinguins hadden in deze film een kleine rol, maar bleken ontzettend populair. Naarmate de tijd vorderde kregen ze zelfs een eigen animatieserie, die ontzettend populair bleek. En nu verschijnen de Pinguins van Madagascar op het witte doek, in hun eigen film! In deze film komen ze een oude bekende tegen. Die ze eigenlijk niet kennen. Dave de octopus, ook afkomstig uit de dierentuinen waarin de groep pinguins heeft gezeten. En blijkbaar stalen de pinguins alle aandacht, vanwege het lieve en knuffelige uiterlijk van deze dieren. En dat vond Dave blijkbaar niet fijn. Deze hoogintelligente octopus kruipt in een mensenpak en verwerft de nodige aanzien om zo steeds meer macht en kennis te vergaren. Het doel? Alle pinguins vernoedigen tot rare en vreemde wezens, zodat inktvissen juist schattiger worden! En dus steelt Dave met zijn bende alle pinguins, uit alle dierentuinen. Daar zitten de Pinguins van Madagascar bovenop, maar zij niet alleen. Ze leren ook de geheime organisatie Noorderwind kennen, een club Noordpooldieren die opkomen voor hen die dat niet kunnen. Pinguins, bijvoorbeeld, Maar dan hebben ze nog geen rekening gehouden met Skipper, Kowalski, Rico en Junior. Zij staan zeker hun mannetje en slaan terug met vin en macht. De Pinguins van Madagascar is een erg leuke en grappige film, met een paar grotere onderwerpen die voor kinderen zeker herkenbaar zal zijn: vriendschap, jaloezie, onbegrepen worden (Juniors plek is vooral ‘schattig zijn’ en dat vind hij maar niets) maar ook de Noorderwind moet niets hebben van de Pinguins. De film bevat wat spannende momenten, maar is nergens heel erg eng. Spannende momenten worden immers direct opgevangen door een grapje of een leuk momentje. Uiteraard is de film knap vormgegeven, en zitten zowel de muziek als de stemmen prima in elkaar. Een echte must-see: lief, knuffelig, grappig, maar ook super spannend!

Informatie

Pinguins van Madagascar, 20th Century Fox Tijdsduur: 89 minuten, Animatie. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.