logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Pieten maken het bont, Pimm van Hest

9789044823608 de pieten maken het bont

In De Pieten maken het bont gebeurt er iets heel bijzonders. Sinterklaas gaat op vakantie! En hij wijst stoombootpiet Scrabadouli aan als zijn vervanger. Voor hij vertrekt geeft Sinterklaas nog wel een paar goede tips mee aan zijn vervanger. Tips waar hij zeker naar zou moeten luisteren. Maar helaas weten de anderen Pieten de lieve Scrabadouli steeds te overtuigen van hun plannetjes, en loopt op een gegeven moment alles in de soep!

Zal Scrabadouli alle gedichtjes nog kunnen redden, kunnen voorkomen dat er dit jaar vierkante pepernoten komen in plaats van ronde, en op tijd de stoomboot weer in de haven krijgen? Hij zal een heel slim plannetje moeten bedenken om dat voor elkaar te kunnen krijgen! Tot overmaat van ramp komt Sinterklaas eerder terug van zijn vakantie… Gelukkig bedenkt hij zich dat Sinterkalaas hem een waardevol advies heeft gegeven. Naast het Grote Boek van Sinterklaas heeft hij namelijk ook een Blauw Boek, speciaal voor noodgevallen. En daar staat een waardevol advies in!

De Pieten maken het bont is een heel grappig Sinterklaasverhaal met bontgekleurde Pieten. Blauw, rood, roze, groen, er loopt zelfs en regenboogkleurige Piet rond in het team van Sinterklaas! Heel actueel natuurlijk. Maar jammer genoeg doen de Pieten hun naam eer aan en maken ze het ook echt bont. Te bont, zelfs. Het is vrolijk en kleurrijk getekend, met grappige elementjes op iedere pagina. Let er maar eens goed op, er is zo veel te zien! Het verhaal leest vlot, en is in begrijpelijke taal geschreven. Ook jongere kinderen zullen erg meeleven met de avonturen en de missers van stoombootpiet Scrabadouli. En geen een zal een opmerking maken over de felle kleuren, dat weet ik zeker.

De Pieten maken het bont, Pimm van Hest
Clavis, september 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044823608


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.