logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De paradijsvogel, Marcus Pfister

paradijsvogel

Een paar jaar geleden maakten we kennis met de ravenwereld van Marcus Pfister door het boek Kleine raaf vliegt naar de maan. Een erg leuk prentenboek over anders zijn en buitengesloten zijn. In dit boek speelt dat onderwerp ook een rol, als het leventje van de saaie, uitgebluste ravengroep wordt opgeschrikt door een kleurrijke en hippe paradijsvogel. Het clubje uitgezakte en zwarte vogels wordt flink opgeschud door de zelfverzekerde paradijsvogel, die het zelfs voor elkaar krijgt om alle raven te laten zingen en dansen. En dat terwijl de raven eerst stug volhielden dat ze niet zongen, maar alleen krassen!

Ook dit prentenboek is weer erg leuk getekend. Er wordt wat structuur aan de vogels gegeven door met een grove krijt te tekenen, en dat blijkt prima te werken. Het grapje met alle raven in een cirkeltje om de paradijsvogel wordt ook hier gedaan, op het moment dat de paradijsvogel uit de lucht komt vallen (in het vorige boek was dit de kleine raaf met de witte vleugels). De gekleurde veren zijn voorzien van een glanzend laagje spotvernis, waardoor ze nog meer knallen en schitteren. Het taalgebruik van de paradijsvogel is lekker hip en trendy, als voorlezer kun je je er dus goed in uitleven. De letters zijn dik en zwart, als de raven in de hoofdrol. In het taalgebruik zitten soms wat lastige woorden, en niet alle zinnen lopen even lekker. Lees het verhaal eerst dus even zelf door voor je ‘m gaat voorlezen aan de kinderen!

Informatie

De Paradijsvogel, Marcus Pfister

Illustrator: Marcus Pfister
Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051164077


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.