logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De papawinkel


Kinderen zijn niet altijd even blij met hun ouders. Soms zijn ze te streng, de lui, of mag niet alles. Dan is bijvoorbeeld de papawinkel een geweldige uitkomst. Daar kinnen kinderen zelf een papa uitzieken, als ze even geen zin meer hebben in hun eigen vader! Zo valt er in het huis van het jonegtje uit het boek een folder op de mat van de Papawinkel. Daarin staat een geweldige aanbieding, kinderen mogen namelijk gratis hun vader omruilen voor een andere! En daar heeft ons kereltje wel oren naar, want zijn papa heeft lang niet altijd genoeg tijd of energie voor hem!

En dus komt er een nieuwe papa. En dus kiest het jongetje eerst een heel trotse papa, die tegen iedereen die het maar wil horen hoe geweldig zijn zoon wel niet is. Zelfs zo hard dat hij zich er voor gaan schamen. Dan komt er een heel sportieve papa, die zelf het liefst wil wninen en van geen ophouden weet. Dan een heel populaire en rijke papa, maar die heeft meer oog voor zijn knappe, vrouwelijke fans… misschien was zijn eigen papa nog lang zo verkeerd niet! En na een paar papa’s te hebben versleten komt hij dan toch terug voor zijn eigen papa, ook al heeft die niet altijd aandacht voor zijn zoon, of vind hij de kermis soms wat duur…

De papawinkel is een leuk en grappig boek over tevreden zijn met wat je hebt. Het gras is altijd groener bij de buren, en dat blijkt ook in dit boek maar al te waar. Hoe goed het ook bij andere kinderen lijkt, ook hun ouders hebben zo hun gebreken. Niemand is perfect, en dat gaat zelfs op voor papa’s en mama’s! Door de verschillende papa’s uit de papawinkel komt ook onze hoofdpersoon daar achter. Het boek is leuk getekend, met vlotte, ruimtelijk ogende illustraties in aansprekende kleuren. Er is vooral gelet op de gezichtsuitdrukkingen, die spreken dan ook boekdelen. Een leuk boek dat aanzet tot leuke gesprekjes!

Informatie

De papawinkel, Sanne Miltenburg

Illustrator: Sanne Miltenburg
Clavis, 26 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044825657


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.