logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De orde van de drakenmenners – De drakendoder, Fiona Rempt

De orde van de drakenmenners - De drakendoder Matti is bijna tien jaar. Hij woont bij pleegouders in Parijs, en kan vanuit zijn geheime plekje op zolder de Eiffeltoren zien. Zijn pleegmoeder is pianolerares, zijn pleegvader geeft karate. Dat doen ze allebei vanuit huis, en het is daar dus een lekkere bende. Hij woont echter niet alleen bij zijn pleegouders, want hij is dikke vrienden met Tink, zijn pleegbroer. Hoewel iedereen denkt en zegt dat zijn ouders dood zijn, denkt Matti daar anders over. En daarover komt hij meer te weten als zijn oom Jussi hem meeneemt naar Drekar Mohoao, het Drakeneiland waar hij woont. Daar leert Matti de Orde van de Drakenmenners kennen, waar Matti’s vader en moeder ook onderdeel van uitmaakten. Er gaat dan ook echt een wereld voor Matti open als oom Jussi hem komt ophalen. Ieder haar stuurde zijn oom wel vreemde geschenken die allemaal iets met draken te maken hadden, maar nu vallen al die cadeautjes op hun plek. Terwijl hij logeert in de Drakenburcht, het hoofdkwartier van de Orde van de Drakenmenners, gaat Matti af en toe op onderzoek uit. Matti vindt oom Jussi en zijn vrienden namelijk maar een stelletje freaks en gelooft niet in al die drakenonzin. Als hij oog in oog komt te staan met een echte draak, begint de realist in hem te wankelen. Matti en de draak Loef worden dikke vrienden. Kunnen ze elkaar helpen of zit hun vriendschap de uitkomst van hun dromen juist in de weg? Het eerste deel van de Orde van de Drakenmenners maakt meteen indruk. Het is echt geschreven vanuit het perspectief van Matti, en zit dan ook vol puberale trekjes die je van een tienjarige jongen kunt verwachten. Ongeloof, argwanendheid, een tikje brutaal en op zijn tijd ongeïnteresseerd: het zal niemand vreemd overkomen. Het verhaal is verder origineel bedacht en vlot verwoord. Door de vele dialogen zit er een lekkere vaart in, die het boek en het verhaal absoluut ten goede komen. Er wordt ook goed volgehouden dat Matti en Loef een goede band hebben, hoewel er nog genoeg openingen zijn om in een tweede deel op in te haken.

Informatie

De orde van de drakenmenners – De drakendoder, Fiona Rempt Kluitman, 256 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020624748

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.