logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: de opvouwbare overgooibal Phlat Ball Aeroflyt van Goliath


IMG_7133

Ken je de Phlat Ball nog? Vorig jaar introduceerde Goliath Games deze kunststof bal, die je kunt gooien als een frisbee. Het concept was goed, de uitwerking prima. Toch zag de fabrikant nog mogelijkheden voor verbetering. En dus zijn we klaar voor de zomer met de Phlat Ball Aeroflyt! Daarbij valt meteen op dat deze nieuwe variant veel meer ‘lamellen’ heeft die in elkaar klappen. Met metalen veren wordt ervoor gezorgd dat hij nog feller en sneller inklapt tot een bal wanneer de zuignap loslaat. Hoe bevalt dat?

Het systeem van platdrukken en gooien is heel eenvoudig. Aan de bovenkant zit een zuignap, aan de onderkant een glad stukje kunststof. Die kun je tegen elkaar aanduwen door de bal plat te drukken. De weerstand van de veren zorgt ervoor dat de zuignap na een paar tellen loslaat, waarna de veren ervoor zorgen dat hij netjes in model komt. Ook bij deze variant werkt dat prima, waarbij het inderdaad sneller terugkomt tot een mooiere ronde bal. Die is gemaakt van een zacht plastic met een licht-ruw oppervlak voor extra grip. Dat maakt het vangen wel zo prettig. Deze combinatie zorgt voor gooigemak van een frisbee, met het vanggemak van een bal.

IMG_7146

Toch zijn er een paar nadeeltjes, zeker als je de bal gebruikt op een zanderige omgeving. Want ook hier zorgt zand voor roet in het eten: het komt bij de Phlat Ball Aeroflyt niet alleen tussen de zuignap en het plastic plaatje, maar zal de veerconstructie op de duur ook niet ten goede komen. Speel je er echter mee op een grasveld of in de tuin, dan is er geen vuiltje aan de lucht en kun je ongestoord verder spelen. De Phlat Ball is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar, maar dan moet je wel voorzichtig gooien natuurlijk – deze kunststof bal is wel anders dan een zachte rubber bal!

IMG_7151

De adviesprijs voor de Phlat Ball Aeroflyt – verkrijgbaar in rood/zwart, oranje/blauw en groen/blauw – is 17,99 euro. Ook de gewone Phlat Ball – verkrijgbaar in paars/groen, rood/geel en blauw/groen – heeft een adviesprijs van 17,99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.