logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Notenkraker, An Leysen

de notenkraker

Het verhaal van De Notenkraker, waarin een tinnen soldaatje tot leven komt en het hart van jou als lezer verovert spreekt nog steeds volop tot de verbeelding – het is één van die verhalen die de tand des tijds prima weet te doorstaan. In dit forse prentenboek, met schitterende sfeervolle illustraties, maak je kennis met Clara en heer broertje Frits. Ze staan te popelen, want het is kerstavond! Tijd voor cadeautjes, en ze zijn zo benieuwd wat ze dit jaar gaan krijgen!

Van hun oom krijgen ze allebei houten soldaatjes: Frits gevaarlijke soldaten, en Clara een houten soldaat met een enorm gebit. Een notenkraker. Hij iet er zo gek uit, dat Clara eigenlijk niet weet of ze d’r blij mee moet zijn of niet. Toch gaat ze er heel voorzichtig kleine nootjes mee kraken, en heeft vel plezier van de bijzondere notenkraker, die volgens haar oom ooit een echte prins is geweest. Als haar broertje de pop in handen krijgt gaat hij er echter te lomp mee om, waardoor de tanden afbreken. Teleurgesteld en verdrietig gaat Clara naar bed, samen met de pop. En in haar droom komt de pop tot leven…

De Notenkraker is een mooie hervertelling van het klassieke verhaal. De vormgeving van de verhalen is geweldig mooi en sfeervol, helemaal in de tijd van de gouden eeuw. Mooi klassiek, maar niet té: het blijft een beetje schommelen tussen de moderne tijd en de tijd van weleer. De tekst is wat lang en klein gedrukt, over de illustraties heen. Daardoor is deze wat minder goed leesbaar. Erg jammer, maar als je het verhaal een beetje kent zul je zelf de notenkraker en de suikerfee zonder problemen tot leven kunnen wekken!

Informatie

De Notenkraker, An Leysen
Illustrator:
Clavis Books, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15m95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789044823592


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.