logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De negentig geheimen van Jacey, Lucinda Carrington

Het succes van Vijftig Tinten Grijs wordt door veel auteurs dankbaar aangegrepen als referentiepunt. Lucinda Carrington noemt haar boek ‘Stouter dan vijftig tinten grijs’. Eerlijk gezegd kan ik daar geen oordeel over vellen, omdat ik qua grijstinten nog niet veel verder ben gekomen dan de Histor-waaier. Ik denk ook dat het onterecht is dat je boeken met elkaar gaat vergelijken op zo’n manier. Zo zou je ook ieder boek waar iets van magie in voorkomt kunnen vergelijken met – laten we zeggen – Harry Potter…

De negentig geheimen van Jacey verheft zich in mijn ogen ook wel boven het genre van erotische romans. Of beter: het is juist een erotische roman, waarbij het verhaal belangrijker is dan de warme scènes waar lichaamscontact van de pagina’s spat. Kunnen die twee samen gaan? Ja hoor! Daarbij lijkt het verhaal over Jacey wel een lichte spionagevariant, met Jacey als vrouwelijke equivalent van een spionne. Met in elk stadje een ander schatje, want Jacey weet wat ze van mannen wil: seks. Geen verplichtingen!

Jacey Muldaire is arts van beroep, maar in een grijs verleden (hoeveel tinten weet ik niet) gerekruteerd als spionne. Als ze door haar opdrachtgever wordt afgestuurd naar Zuid Amerika begint het avontuur pas goed. Ze komt te werken in een elitair ziekenhuis, waar een medische controle wordt aangevuld met escortservices. Het ziekenhuis wordt dan ook goed bezocht door de elite van het land. Hier beleeft Jacey wat spannende avonturen met haar Engelse collega.

Maar ze heeft ook een opdracht: ze moet de generalissimo en zijn rechterhand, een Duitse financieel deskundige, in de gaten houden. Door een affaire te beginnen met Nicholás Schlemann komt ze dichter in de buurt van de generalissimo en kan ze via Nicholás ook de situatie beter in de gaten houden. Maar wie bespeelt wie? Is Jacey sterk genoeg om de charmes en doortraptheid van Nicholás voor te zijn? Of laat ze zich verslinden door de bizarre (seksuele) escapades die het tweetal heeft?

De negentig geheimen van Jacey is spannend en onderhoudend geschreven. Zonder de seksuele scènes in het boek zou het nog helemaal overeind staan, en dat is knap. Want de meeste mensen lezen wel door als het gaat om seks, of ze nu geboeid zijn of gefascineerd door een plaatsvervangende schaamte. In dit boek komen zeker spannende delen voor, maar het draait vooral om Jacey en de ontwikkelingen die zij doormaakt op emotioneel en psychisch vlak. Een echte aanrader!

De negentig geheimen van Jacey, Lucinda Carrington
Xander uitgevers, januari 2013, 268 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789401600729


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.