logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen, Marcus Pfister


de-mooiste-vis-van-de-zee-gaat-lekker-slapenmarcus-pfister-9789051162400-4-1-image

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen is alweer het zevende avontuur van de vis Regenboog. In dit boek gaan we een stukje terug in de tijd, toen Regenboog nog maar een klein visje was. Duidelijk wordt die sprong niet gemaakt, je ziet enkel de kleine Regenboog en zijn moeder.

In dit boek zien we de Mooiste vis van de zee, die net als alle andere kinderen ter wereld wel eens last heeft van slapeloosheid: ook Regenboog kan niet slapen! Net als veel kinderen kan hij ook wel eens niet slapen. Gelukkig is zijn mama in de buurt om hem gerust te stellen. Ieder vervelende droombeeld van de Mooiste vis van de zee wordt door zijn mama onderschept. Zij belooft hem altijd te beschermen, of hij nu in de zwarte inktwolk van een octopus verdwaalt of een nare droom heeft. Ssst! Daar valt de mooiste vis van de zee al in slaap…

De Mooiste vis van de zee speelt in op een heel herkenbaar probleem van veel kinderen: niet kunnen slapen. Ieder kind heeft wel eens een periode waarin hij of zij te veel nadenkt over alles dat mis kan gaan, en alle vervelende dingen die kunnen gebeuren. Ook in dit boek is dat het geval, en ook hier is er een lieve verzorger die de kleine kan geruststellen. De tekeningen zijn als vanouds mooi en sfeervol. De lijnen zijn wat sterk verzwakt, maar dat geeft het een waterig uiterlijk. De schitterende glimmende elementen maken de mooiste vis nog steeds de allermooiste vis van de zee!

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen, Marcus Pfister
De Vier Windstreken, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051162400


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.