logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De mooiste verhalen van Barbapapa, Annette Tison

Wie kent Barbapapa nu niet? Na de tientallen jaren dat Barbapapa en zijn gezin deel uitmaakt van ons leven komt er een omnibus, waarin de eerste drie boeken zijn gebundeld. Ze zijn mooi gebonden, met een gewatteerde omslag. In het boek vind je Barbapapa, Barbapapa gaat op reis en Het huis van Barbapapa.

In deze drie delen lees je over de geboorte van Barbapapa, hoe hij kennis maakt met Barbamama en dat ze op zoek gaan naar een huis waar ze met z’n negenen in passen. Op de laatste pagina vind je een verrassing: een pop-up versie van het huis!

De verhalen zijn superleuk om door te lezen. De tekeningen zijn wat fragieler en ieler dan je gewend bent van de tekenfilmserie, mwaar daardoor zeker niet minder leuk. De avonturen, grapjes en fantastische oplossingen komen goed tot hun recht. Soms is het voor kinderen wat verwarrend als je ineens naar een dwarsdoorsnede kijkt van bijvoorbeeld een huis, maar dat hoort nu eenmaal bij de Barbapapa’s: duidelijkheid boven alles, en in een doorsnede zie je nu eenmaal meer.

Hoewel de prenten en het verhaal al een aantal decennia meegaan blijkt Barbapapa nog altijd flink in trek. Kinderen genieten niet alleen op tv van hun avonturen, ook in boekvorm blijken ze een grote aantrekkingskracht te hebben. De grote prenten en de weinige tekst zorgen voor veel kijk- en zoekplezier. En voor ouders? Die denken terug aan vroeger, toen de tekenfilmserie één van de weinige was die je kon kijken als kind!

De mooiste verhalen van Barbapapa, Annette Tison
Gottmer, maart 2012, 108 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025750978


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.