logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De makkelijke maaltijd, 24 Kitchen

de makkelijke maaltijd 24kitchen 9789045201382

Het team van 24Kitchen heeft een nieuwe culinaire golf door Nederland laten waaien. Mensen smullen van de eenvoud en eerlijkheid waarmee de verschillende koks hun kennis en ervaring overdragen. Dat vraagt er natuurlijk om om zelf ook aan de slag te gaan in je eigen keuken. Veel mensen stelt het echter voor flinke uitdagingen, want: wat moet je klaarmaken? Wat zijn de groentes die deze maand te koop zijn? In De makkelijke maaltijd vind je een uitgebreid overzicht met veel verschillende groentes, en in welke maanden je ze kunt kopen.

Veel kookboeken gaan uit van dure ingrediënten en lastige combinaties. Zo blijft er weinig van de oorspronkelijke smaak meer over, en dat is jammer. Vooral kinderen willen namelijk graag die eerlijke smaken en echte structuren proeven. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is zeker met gezinnen een goede houvast voor het koken.

Het boek De makkelijke maaltijd zal je hier zeker een handje bij helpen. Het is ingedeeld op hoofdingrediënt. Kies bijvoorbeeld voor witlof, broccoli, wortel, asperges, venkel, en nog veel meer, en per groentesoort vind je direct een aantal eenvoudige en lekkere maaltijden. Maaltijden die bovendien stuk voor stuk binnen een half uurtje op tafel staan!

Als inleiding van ieder hoofdstuk vind je een paar praktische tips. Hoe bewaar je de groentes, hoe maak je ze schoon? Daarna volgen de recepten. Ieder recept is duidelijk geschreven. De bereidingstijd en het ingrediëntenlijstje staan netjes aangegeven. Jammer is wel dat de bereidingstijd bij gerechten zonder foto onder de ingrediënten staan, terwijl de bereidingstijd voor gerechten mét foto onder de foto staan. Dat is even zoeken. Dat is echter het enige minpuntje dat ik heb kunnen vinden. De titel doet het boek honderd procent eer aan: makkelijke recepten voor de makkelijke maaltijd.

De makkelijker maaltijd, 24 kitchen
Karakter uitgevers, november 2012, 194 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789045201382


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.