Recensie: De Lightcoach, Daan Pruden

De coach komt vaak pas in beeld als het ergens hapert in je carrière. Maar zou het niet veel beter en vooral leuker zijn als je al in een veel eerder stadium eens goed op een rij zet wat je nu eigenlijk wilt in het leven? Hoe komen jouw talenten goed tot hun recht? Met behulp van Lightcoach wordt dit heel gemakkelijk gemaakt. In dit praktische handboek van Lightcoach Daan Prudon leer je overzien wat jij belangrijk vindt in het leven.

Het vrolijk vormgegeven boek (het lijkt een blocknote, waarbij getypte tekst met een geschreven lettertype wordt afgewisseld, en lijstjes worden gecombineerd met spontaan ogende foto’s) staat dan ook vol inspirerende voorbeelden van mensen die het hebben aangedurfd om zaken anders aan te pakken. Maar dat niet alleen (dat zou je misschien wel eens een stuk naar beneden kunnen halen: waarom zij wel en ik niet?) maar er staan ook veel praktische tips en trucs in om meteen mee aan de slag te gaan. Op naar het feestje van je eigen toekomst. Zo wordt je stap voor stap geleid naar een stukje helikopterview over je eigen leven, om vanuit dat hoge gezichtspunt een aantal steekhoudende kenmerken van jezelf te ontdekken. Denk hierbij aan je talent, interesses, passies en desinteresses. Zo kom je er langzaam achter wat je wel wilt en (ook belangrijk) niet meer wilt, wat je kunt en wat je beperkingen zijn.

Doordat je ze zelf hebt ontdekt blijven ze bovendien een stuk beter hangen. Veel korte opdrachten nemen je hierin bij de hand, zodat je er niet alleen voor staat. Vanuit deze zelfkennis ga je nu verder aan de slag, om heel gericht een aantal wensen, eisen en verlangens op papier te zetten. En dan komt de grote vraag: hoe ver wil je gaan om deze dromen na te leven? En zal je dat gaan lukken? Ja hoor, waarschijnlijk wel. Deze dromen en wensen hoeven namelijk helemaal niet zo groots te zijn als je waarschijnlijk denkt. Misschien kun je al een aantal eigenschappen direct toepassen in je huidige leventje, zonder het roer helemaal om te gooien. Gewoon de routine doorbreken, en meer plezier krijgen in je dagelijkse leven. Iets doen met je talent, om meer te halen uit het leven. Gelukkig worden hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Daan Prudon (1969) werkte als manager in het bedrijfsleven, maar besloot zijn baan op te geven om te gaan doen waar zijn kracht en passie liggen; mensen verder helpen bij het vinden van hun eigen pad. Hij werkt nu als zelfstandig coach en ondernemer. De afgelopen twintig jaar draaide Daan veel als dj op grote festivals en op die festivals is nu ook de Lightcoach te vinden. Daan Prudon is getrouwd en vader van twee kinderen.

De Lightcoach, Daan Pruden
AW Bruna, september 2011, 195 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. ISBN: 9789400500167

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.