logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De lekkerste Airfryer recepten van Philips Chef Martin


Al bijna tien jaar lang is Philips bezig met het verfijnen en door ontwikkelen van één van hun misschien wel meest succesvolle keukenapparaten: de Airfryer. Waar de airfryer in eerste instantie op de markt is gezet als een ‘gezonde friteuse’, werd al snel bekend dat je veel meer kunt doen met deze krachtige heteluchtoven. Philips chef Martin Senders weet daar alles van – als je met hem hebt gesproken, kun je niet anders dan overtuigd raken van de veelzijdigheid van dit apparaat. Onlangs recenseerden we de nieuwste en meest krachtige uitvoering: de Philips Airfryer 7000-serie, waarbij we met dit boek nog meer plezier van zullen hebben.

Alles bakken in de airfryer

Wat veel mensen zich namelijk niet bewust zijn, is dat de Airfryer in feite een heel sterke heteluchtoven is. En daar kun je dus vrijwel alles in bakken, zonder (lang) voor te verwarmen. Haal 10% van de temperatuur af en verkort de baktijd met 1/3 van de tijd en je hebt een richtlijn voor het bakken van vrijwel alles wat in je normale kookboeken staat… mits je bakvormen in het mandje van je airfryer passen. Nu is dat met de nieuwe Airfryer XXL een minder groot probleem dan een standaard airfryer.

Alles koken in de airfryer

Nu kun je met de nieuwe modellen Airfryer ook de luchtsnelheid aanpassen, zodat ze kunt instellen zoals een standaard oven: dankzij de lagere luchtsnelheid kun je ze zelfs gebruiken als slowcooker, rijstkoker of crockpot. Maar weten dat het kan en weten HOE het kan zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Daar komt het kookboek De Lekkerste Airfryer Recepten van de Philips Chef zelf om de hoek kijken. Want wie kan je daar beter over vertellen dan zo’n bevlogen kok?

De hele dag Airfryeren

Het bijzondere van dit kookboek is wel dat het je maaltijden laat zien die je de hele dag rondbrengen, van ontbijt tot lunch, van hoofdgerechten tot bijgerechten, snacks en nagerechten. Soms worden bepaalde onderdelen in de airfryer gemaakt, zoals de salades, maar meestal maak je alles in de airfryer: zelfs pasta- en rijstrecepten! In het boek lees je precies over de juiste verhoudingen en temperatuurinstellingen. Maar let wel: voor een aantal recepten heb je dus wel die ‘lage ventilatorsnelheid’ nodig! Zelfs de kerntemperatuurmeter van de Airfryer 7000 wordt dankbaar gebruikt voor het instellen van de juiste tijd.

PS: dit kookboek is niet te koop in de winkel, je kon hem een tijdje krijgen als bonus bij aanschaf van een nieuwe Airfryer!


Recensie over De Lekkerste airfryer recepten

CooleSuggesties topper

In De Lekkerste Airfryer Recepten vind je een fraai overzicht van alle mogelijkheden die de nieuwste generatie airfryers je te bieden hebben. Houd rekening met de wens om een goede ovenschaal te hebben (in het boek kom je regelmatig de Traybake tegen) en probeer de recepten te ontleden voor een goede basis. Voor je het weet kook je jouw rijst en pasta gewoon als een-pansgerechten in je airfryer, waardoor je de handen vrij hebt voor andere dingen. Dit boek is een fantastische showcase voor alles wat je kunt doen met je airfryer – en dat is meer dan je denkt! Met dit boek in handen berg je ‘m nooit meer op, en krijgt hij gewoon een plekje op je aanrecht.

Score: 9


Informatie

Titel: De Lekkerste airfryer recepten
Auteur:
Uitgever: Philips
Aantal pagina’s: 200
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789493303836
Prijs: 0 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.