logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De leeuw en het vogeltje, Marianne Dubuc

de leeuw en het vogeltje 9789045116792

Leeuw woont in een bos. Heel vredig en vreedzaam, nergens heeft hij omkijken naar. Ieder jaar begint hetzelfde ritueeltje van groenten verbouwen, oogsten en weer opnieuw beginnen. Op een mooie herfstdag echter vind hij een gewond vogeltje. Dat is zielig! Leeuw besluit voor het vogeltje te zorgen. Dat blijkt het begin te zijn van een bijzondere vriendschap tussen de leeuw en het vogeltje. Want ook al is het vleugeltje genezen: alle vriendjes van de vogel zijn naar het zuiden gevlogen – hij is helemaal alleen achtergebleven!

De leeuw en het vogeltje is bijna een vertelboek in plaats van een voorleesboek. De korte teksten op de pagina’s dienen namelijk eerder als een ondersteuninkje dan andersom. Per spread staan soms meerdere plaatjes, soms één grote prent over de twee pagina’s. Ze zijn niet heel erg gevuld met allerlei zoekdingen, maar wel mooi en sfeervol getekend.

En zo loop jij de herfst en de winter door met de leeuw en het vogeltje, tot zijn vriendjes weer teruggekomen na de winter. Dan sluit het vogeltje zich weer bij zijn vriendjes aan, en blijft leeuw alleen achter. Hoewel hij het gewend is, blijkt het toch wel heel erg wennen… zal het vogeltje weer terugkomen als de herfst zijn intrede doet? Of is de vriendschap voorbij?

De leeuw en het vogeltje, Marianne Dubuc
Querido, augustus 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789045116792


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.