logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Laatste Wachter 2: Wolfsbloed, Alexandra Penthyn Lowe

wolfsbloedEen jaar of twee geleden lazen we het spannende young adult-boek Sevenster, over het meisje Eveline Sevenster, dat in dat deel nog onder de naam Eveline Dijksman door het leven ding. Na een vervelend auto-ongeluk, waarbij haar ouders om het leven zouden zijn gekomen werd Eveline met geheugenverlies ondergebracht bij een tante. Een vreselijke tante, die met haar kleine schoothondje het liefst de hele dag in een huispak voor de buis zit. Op een avond had Eveline een feestje, waarbij ze gingen glaasjedraaien. Precies op dat moment echter tikte een kraai op het raam, om een speciaal pakketje te bezorgen. Een onzichtbaar pakketje: het opheffen van een vloek, die Evelines Wachterkracht blokkeerde. En sinds die tijd, een maand voor dat Wolfsbloed zich afspeelt, heeft Eveline Sevenster de ‘gave’ om geesten en demonen te zien. Een gave die niet altijd even handig is, maar ook zware lasten met zich meebrengt! In Wolfsbloed worstelt Eveline nog steeds met haar gave. Er is niemand die haar wegwijs kan maken in de Wachterwereld, ze komt slechts stukje bij beetje, met behulp van haar ‘normale’ mensenvrienden Chloé en Daniel, stukjes te weten over de geestenwereld. En dan is er nog Azer, een jongen die geofferd is door een vreselijke psychopaat en is teruggekeerd als Wraak-engel… en op wie Eveline stapelverliefd is. Ze ontdekt dat er nog een oude sekte bestaat, de Broeders van Belial. Een orde die de duivel verafgod, en alle wachters wil vernietigen. Wachters hebben namelijk als taak om demonen terug te sturen naar de onderwereld. Sinds Evelines Wachterkracht is ontwaakt zitten de Broeders van Belial dus ook achter haar aan. Wie kan ze vertrouwen? Hoe moet ze reageren? Welke Wachterkrachten bezit ze eigenlijk? En hoe zit het met haar ouders? Wat is Evelines verleden? Wolfsbloed geeft behoorlijk wat antwoorden, aangezien ze wordt opgepikt door andere wachters. Ze wordt opgenomen in een Wachtershuis in Parijs, waar ze les krijgt in Demonenleer, vreemde talen en gevechtskunst. Van dat laatste is Eveline helemaal niet gediend, ze probeert het liever op een andere manier. Maar aangezien demonen zich niet snel laten ompraten zal ze er toch aan moeten geloven… ondertussen probeert ze een plekje in de groep te vinden, wat niet altijd even eenvoudig blijkt te zijn. Dankzij de zwijgzame Yun leert ze heel wat over Parijs en de catacomben die eronder liggen. En als de nood hoog wordt blijkt die kennis heel handig! Gelukkig heeft Sevenster een spannend vervolg gekregen. Het verhaal begint een beetje onwennig (maar het is dan ook al twee jaar geleden dat ik het eerste deel heb gelezen) en gaat in een flink tempo verder als alle personages eenmaal aan bod zijn gekomen. Wolfsbloed is filmisch vertelt, heeft veel spannende momenten en natuurlijk ook een aantal fragmenten waar stoere meiden van zullen smullen!

Informatie

Wolfsbloed, Alexandra Penthyn Lowe AW Bruna, 293 pagina’s, paperback. Prijs: 15 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789400502413

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.