logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kunst van het doen, Theo Fischer

Je wilt iets in je leven veranderen, maar je weet niet precies wat. Pas als je je bewust wordt van wat je wilt en daarnaar gaat handelen, kun je het realiseren. Waar anderen blijven hangen in hun fantasieën, maak jij je dromen waar!

In De kunst van het doen spoort Theo Fischer je aan de dieper liggende betekenissen van je dromen onder de loep te nemen: waarom droom je een bepaalde droom? Liggen er bepaalde verlangens aan ten grondslag? Hij laat zien dat je een actieve houding moet aannemen om je dromen te realiseren: je moet zelf actie ondernemen.

Theo Fischer biedt je een duidelijke handleiding voor een beter leven. Hij gaat uit van het taoïstische principe dat droom en werkelijkheid uiteindelijk een kunnen zijn. Droom en werkelijkheid, visie en actie versmelten tot een eenheid. Blokkeer jezelf niet langer en laat je fantasie de vrije loop, de rest gaat dan vanzelf. Theo laat zich hierbij leiden door zijn gevoelens, zijn indrukken die hij krijgt en natuurlijk ook vanuit het taoïsme, waar hij de nodige verhalen over op papier heeft gezet in dit boek. Hij verweeft daarmee veel anekdotes, persoonlijke ervaringen en de geschiedenis van Tao in een soepel lopend geheel. Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen thema, en deze thema’s worden zo nu en dan ook opgesplitst om een duidelijke wisseling van anekdote en geschiedenis neer te zetten. De woordkeuze van Theo is er een van een belezen man. Daardoor wordt het boek, hoewel het niet bepaald zwaarmoedig of lastig geschreven is, niet zo makkelijk en snel leesbaar als je wellicht zou denken. De drempel om het te lezen is wat hoger, maar bij een boek als dit is dat helemaal niet zo erg: het is juist wel prettig om het boek even aan de kant te leggen en te overdenken wat je zojuist hebt gelezen, en hoe het betrekking heeft op jouw leven en ervaringen. Door hier over na te denken sla je stiekem de brug tussen heden, verleden en toekomst, waarbij je af en toe een lijntje spant naar je dromen. En dat is de magie van dit boek: Theo Fischer laat je leven in plaats van dromen!

Theo Fischer werkte ruim twintig jaar als managementadviseur, tot hij zich verdiepte in de tao en zich op het schrijven ging richten. Fischer schreef verschillende succesvolle boeken over het taoïsme in de praktijk. Hij woont en werkt in Italie, waar hij ook lezingen en workshops over het taoïsme geeft. Van zijn hand verschenen eerder bij BBNC uitgevers De kunst van het nietsdoen, De kunst van het nietsdoen in de praktijk en De kunst van het loslaten.

De kunst van het doen, Theo Fischer
BBNC, oktober 2011, 256 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789045312361


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.