logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Kronieken van Fantasia 6: Het geheim van de ridders, Geronimo Stilton

9789085922063

Het geheim van de ridders is het laatste deel uit De Kronieken van Fantasia. In dit boek komen alle spannende verwikkelingen en avonturen bij elkaar tot een zinderend en spannend slotstuk. Want, zoals je weet uit eerdere delen, is het Riddereiland is nog altijd in de ban van een vreselijke betovering die haar inwoners gevangen houdt in een versteende, eeuwigdurende slaap. De gemene heksen hebben zo het Rijk van Fantasia een flinke hak gezet. Zelfs de Feeën konden daar niets tegen beginnen. Gelukkig waren er nog een paar dappere Elfen, die elkaar bij toeval tegenkwamen en elkaars krachten alleen maar versterkten en hun zwaktes aanvulden.

Al gaandeweg in de eerdere vijf delen maakten ze heel wat vrienden en versloegen ze nog meer vijanden, maar de strijd is nog niet gestreden, want zonder de Ridders is er nog steeds weinig hoop. De betovering over het Riddereiland moet worden verbroken!

Daarvoor moeten de dappere elf Saturno en zijn onafscheidelijke metgezel Spica afreizen naar een klein en mysterieus eilandje dat midden in de woeste zee verscholen ligt. Daar ontmoeten ze het sterke en dappere volk van de Zwarte Elfen en een flink geheim dat ze verborgen houden: de laatste twaalf eieren van Blauwe Draken, die het eiland al eeuwen lang als thuis beschouwen.

Maar ook daar zijn ze niet veilig, want ze worden al snel aangevallen door de Zilveren Slangen. Zal Saturno het lukken om het laatste stuk van het Schild van de Ridders te bemachtigen en terug te brengen naar het Riddereiland? En kunnen ze het gevaarlijke geheim dat daar op hen wacht verslaan?

Het geheim van de ridders is een waardig einde van deze spannende serie, die bijzonder spannend, grappig en soms zelfs ontroerend is. Alle eindjes worden aan elkaar geknoopt, in hoeverre ze nog los waren. Spica en Saturno maken weer wat spannende ontwikkelingen mee, en ook de band met Halvestaart, de draak, komt ruim aan bod. Het boek is bovendien schitterend vormgegeven als een oud boek, met mooie, geschetste illustraties om het verhaal aan te vullen. Op naar de volgende serie: De Ridders van Fantasia!

De Kronieken van Fantasia 6: Het geheim van de ridders, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, Februari 2013, 384 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789085922063


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.