logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kronieken van Fantasia 5: Het versteende eiland, Geronimo Stilton

kronieken van fantasia 5

In de eerdere boeken van de Kronieken van Fantasia ga je terug in de tijd, in de totstandkoming van de Rijken van Fantasia, waar de boeken van Geronimo Stilton in afspelen. In deel 4 van de serie heb je kunnen lezen dat Strega was verslagen en Fantasia was gered! Maar er stond de jonge Saturno nog een missie te wachten.

Midden in een uitgestrekte oceaan ligt het eiland van de Rozenridders, dat eiland is gevangen in een diepe, betoverde slaap: alle bewoners, zelfs de dieren en de bomen, zijn door een vloek in steen veranderd. Saturno blijkt de enige te zijn die de betovering kan verbreken. Die opdracht kreeg hij door van de Feeënkoningin Florina, die hem in een droom bezocht. Zij verzocht de jonge elf nog één keer ten strijde te trekken. Gelukkig staat hij er ook deze keer niet alleen voor: de jonge Spica zal hem vergezellen. Zo vertrekken ze samen op de rug van zijn trouwe blauwe draak om het eiland te bevrijden en om de nobele orde van de Rozenridders weer in ere te herstellen.

Dit spannende deel zit weer vol actie en mysteries, magie en avontuur. Het is schitterend vormgegeven, met lichtbruin, oud uitziend papier, en mooie geschetste illustraties in donker sepia. De hele serie is een geweldige serie voor wat oudere jongens – vanaf een jaar of tien zullen ze er echt van smullen. Magie, ridders, en vooral het feit dat het allemaal om jonge helden gaan die de wereld om zich heen ontdekken zal ze zeker aanspreken. Een geweldige reeks, en ideaal voor kinderen die Fantasia zijn ontgroeid. Lees ook eens onze recensie van Kronieken van Fantasia 3: Het sprekende woud!

De kronieken van Fantasia 5: Het versteende eiland, Geronimo Stilton
Baeckens Books, oktober 2012, 341 pagina’s, gebonden.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789085921998


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.