logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kracht van motivatie, Anton Philips en Annemiek van Kessel


Als je eens kritisch nadenkt over wat je nu wel en niet leuk vind in je loopbaan zul je al snel een paar herhalende factoren tegen. Factoren die je persoonlijke leven waarschijnlijk ook wel zullen raken, want dat zijn vaak de elementen die je gewoon leuk vind om te doen. Dat zijn een paar van de dingen die je motiveren om te werken. Maar er is meer, want motivatie is de overkoepelende term voor de prikkel die mensen ertoe beweegt om iets te doen of na te streven. De kracht van motivatie kan zoiets simpels zijn als geld (zeker als je een dure reis wilt maken kun je even doorbijten en iets doen wat je niet zo leuk vind, maar wat wel geweldig verdiend), maar voor de langere termijn is het wel belangrijk om te weten wat jou motiveert!

Want pas dan kun je de goede keuzes maken voor je studie en loopbaan. Als je werk vind dat bij je past, zul je enerzijds productiever zijn en anderzijds meer voldoening halen uit je werk. Jij bij, de werkgever blij. Een goed begin voor een mooie en glansrijke carrière! Anton Philips (kleinzoon van) bracht jaren geleden het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®) naar Nederland. Na 30 jaar ervaring met deze methode deelt hij zijn inzichten in dit boek. En daar kun jij weer van profiteren!

Het veelzijdige boek De kracht van motivatie gaat dierp in op de achtergrond van motivatie en motiveren, en dan toegespitst op de SIMA-methode. Anton graaft daarbij flink in zijn geheugen en komt met tal van kleurrijke verhalen en anekdotes, die deze theorieën perfect aanvullen. Zowel de theorie als de anekdotes van Anton zijn gemakkelijk leesbaar en in normale taal geschreven.

Maar dat is nog niet alles, want het boek geeft je ook nog eens een aantal handvatten waarmee je zelf aan de slag kunt. Het is naast een theorieboek ook nog eens een praktijkboek, een werkboek zogezegd. Zo kun je er achter komen wat het nu eigenlijk is dat jou allemaal kan motiveren. Om vervolgens eens bij jezelf te rade te gaan: zit je wel op de goede plek?

De kracht van motivatie, Anton Philips en Annemiek van Kessel
Ten Have, februari 2013, 212 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789025902070


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.