logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Koala Broertjes 4: Ned en de begraven schat


de koala broertjes ned en de begraven schat

In het vierde boek van de Koala Broertjes volgen we de kleine Ned. Hij is piraatje aan het spelen, en besluit – net als piraten – een schat te begraven. Hij zoekt zijn lievelingsdingetjes bij elkaar: knuffels, zijn wekker, en nog veel meer. Die doet hij allemaal in een kist, zet ‘m op een kar en trekt de woestijn in. Al snel heeft hij een geschikte plek gevonden om zijn schat te begraven en gaat aan de slag. Hij onthoud goed waar de schat ligt: onder een roze steen. Maar die liggen er meer! Al snel weet Ned niet meer waar de schat precies ligt. Gelukkig is de dorp goed bekend met elkaar, en is iedereen bereid om te helpen naar de roze steen waar Neds schat onder begraven ligt. Maar dat is nog moeilijker dan gedacht…

De boekenserie De Koala Broertjes is afgeleid van de gelijknamige animatieserie, die in maar liefst 150 landen wordt uitgezonden, en in 31 talen is vertaald. Het gaat over de Koala Broertjes Buster en Frank, twee Australische broers die met hun vliegtuig een sleutelrol spelen in het dorpje waar ze wonen. Samen lossen ze de moeilijkste problemen op. Er wordt door hun vrienden Archie de krokodil, George de schildpad, Mitsy en Ned de koala en Alice de eend nog al eens aanspraak gemaakt op de diensten van Frank en Buster.

De plaatjes uit het boek komen dan ook uit de animatieserie, en zien er tot in de puntjes verzorgt uit. Er wordt gewerkt met leuke uitsnedes, en er staan soms meerdere plaatjes op één pagina. Soms steekt er een karakter uit een kader, waardoor het geheel lekker speels oogt. De verhalen zijn wat aan de lange kant, maar zeker onderhoudend en vrolijk geschreven. Erg leuk voor de fans van de serie, maar ook kinderen die de televisieserie niet kennen zullen genieten van de eenvoudige problemen en originele oplossingen van de dieren in het boek.

De Koala Broertjes: Archie heeft een losse tand
Bakermat, juli 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054619727


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.