logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Koala Broertjes 3: Het grote avontuur van Mitzi

koala broertjes het grote avontuur van mitzi

In De Koala Broertjes: het grote avontuur van Mitzi krijgen we te maken met het eigenwijze gedrag van Mitzi. Ze is het namelijk beu dat iedereen de baas over haar speelt. Ze wil zelf een keer de leider zijn! En dat gaat ze regelen. Ze organiseert een heuse wandeltocht. Maar dan gaat het mis. Ze vergeet namelijk haar tas. Daarin zitten niet alleen eten en drinken, maar ook een kompas. Hoe komen Mitzi, Archie en meneer Ned nu terug? Ze zijn helemaal verdwaald in de woestijn… gelukkig kunnen Buster en Frank rekenen op hun trouwe vliegtuig, zodat ze snel een heel stuk kunnen verkennen.

De boekenserie De Koala Broertjes is afgeleid van de gelijknamige animatieserie, die in maar liefst 150 landen wordt uitgezonden, en in 31 talen is vertaald. Het gaat over de Koala Broertjes Buster en Frank, twee Australische broers die met hun vliegtuig een sleutelrol spelen in het dorpje waar ze wonen. Samen lossen ze de moeilijkste problemen op. Er wordt door hun vrienden Archie de krokodil, George de schildpad, Mitsy en Ned de koala en Alice de eend nog al eens aanspraak gemaakt op de diensten van Frank en Buster.

De plaatjes uit het boek komen dan ook uit de animatieserie, en zien er tot in de puntjes verzorgt uit. Er wordt gewerkt met leuke uitsnedes, en er staan soms meerdere plaatjes op één pagina. Soms steekt er een karakter uit een kader, waardoor het geheel lekker speels oogt. De verhalen zijn wat aan de lange kant, maar zeker onderhoudend en vrolijk geschreven. Erg leuk voor de fans van de serie, maar ook kinderen die de televisieserie niet kennen zullen genieten van de eenvoudige problemen en originele oplossingen van de dieren in het boek.

De Koala Broertjes: Het grote avontuur van Mitzi
Bakermat, juli 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054619734


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.