Recensie: De Koala Broertjes 2: George de Goochelaar


Koala Broertjes George de googhelaar

In het tweede boek van De Koala Broertjes maken we nader kennis met George de schildpad. Hij is namelijk niet alleen de trouwe postbode van het dorp, maar kan ook nog eens ontzettend leuk goochelen! Als een paar dorpgenoten hem tegenkomen weten ze hem te strikken om een echte show op te voeren. Maar als het bijna zo ver is, krijgt George last van plankenkoorts. Wat nu? Alle trucs mislukken, en het dreigt een echt fiasco te worden. Gelukkig lopen de broertjes Frank en Buster achter de schermen rond, en horen ze van Georges angsten. Ze praten met hem, waarna het een stuk beter gaat. En dan begint de grote show!

De boekenserie De Koala Broertjes is afgeleid van de gelijknamige animatieserie, die in maar liefst 150 landen wordt uitgezonden, en in 31 talen is vertaald. Het gaat over de Koala Broertjes Buster en Frank, twee Australische broers die met hun vliegtuig een sleutelrol spelen in het dorpje waar ze wonen. Samen lossen ze de moeilijkste problemen op. Er wordt door hun vrienden Archie de krokodil, George de schildpad, Mitsy en Ned de koala en Alice de eend nog al eens aanspraak gemaakt op de diensten van Frank en Buster.

De plaatjes uit het boek komen dan ook uit de animatieserie, en zien er tot in de puntjes verzorgt uit. Er wordt gewerkt met leuke uitsnedes, en er staan soms meerdere plaatjes op één pagina. Soms steekt er een karakter uit een kader, waardoor het geheel lekker speels oogt. De verhalen zijn wat aan de lange kant, maar zeker onderhoudend en vrolijk geschreven. Erg leuk voor de fans van de serie, maar ook kinderen die de televisieserie niet kennen zullen genieten van de eenvoudige problemen en originele oplossingen van de dieren in het boek.

De Koala Broertjes: George de goochelaar
Bakermat, juli 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054619703

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.