logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: De Knutselbox

Knutselbox-1Het is voor ouders niet altijd makkelijk. Probeer telkens maar weer iets nieuws te bedenken om te doen met je kinderen! Gelukkig is er een heel leuke oplossing voor dit probleem: De Knutselbox! Iedere maand opnieuw komt er een pakketje in je brievenbus, met daarin een aantal knutselactiviteiten die kinderen zelfstandig of met wat hulp kunnen uitvoeren.

Ook wij mochten aan de slag met zo’n box, die in samenwerking met Bruynzeelproducten worden samengesteld. Het pakket verraste ons op positieve zin. Het pakket is ontzettend uitgebreid, en heel erg compleet. Enkel een schaar, een penseel en lijm zaten niet in het doosje. Verf, glitters, papier, knopen, viltstiften en de andere benodigde knutselmaterialen zaten netjes en efficiënt verpakt in het pakket. Topklasse!

Knutselbox-2En in de doos zaten ook drie knutselkaarten. Daarop staat stap voor stap omschreven wat je met het pakket kunt maken. Wij gingen aan de slag met het maken van een schildpad, maakten insecten en bloemen van de knopen, maakten een etensbakje (door de kinderen al snel gebombardeerd tot lunchpakketje voor Harry (onze geknutselde schildpad) en kregen nog als tip mee om de doos zelf ook te gebruiken als materiaal voor het maken van bijvoorbeeld een huisje voor onze Harry.

Het pakket is, zoals gezegd, helemaal klasse. Compleet, van goede kwaliteit en met duidelijke, leuk leesbare instructiekaarten. Kinderen worden daarbij bovendien vaak vrijgelaten in de invulling die ze er aan geven: met de knopen worden bijvoorbeeld een paar suggesties gegeven over wat ze er mee kunnen maken – de rest mogen ze zelf bedenken! En dan is het helemaal aan de kinderen om er een invulling aan te geven.

Knutselbox-3Als ouder is het ook geweldig. Je hebt iedere maand leuke en verrassende activiteiten, en dankzij het abonnement kun je met het hele gezin uitkijken naar de nieuwe doos. Dat is al een belevenis op zich. Iedere maand krijgt de knutselbox een nieuw thema mee. Daarnaast is het knutselen en creatief bezig zijn een heel nuttige bezigheid voor kinderen. Het stimuleert hun creativiteit, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek. Maar bovendien is het ook erg gezellig: echt even een momentje samen, een kwaliteitsmomentje. Gewoon, met de post!

Interesse in De Knutselbox? Voor 7,95 euro mag je ‘m uitproberen! Normaal gesproken kost de box 14,25 euro, inclusief verzendkosten. Voor meer informatie: www.deknutselbox.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.