logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar, Alice Pantermuller

In het leven van de jonge Lotte Wirwar lijkt alles mis te gaan. Tenminste, als je haar verhalen mag geloven. In haar dagboek lees je namelijk over de belevenissen van de tienjarige Lotte. Zelf vind ze zich nogal gewoontjes. Of beter: gewoner dan haar ouders en tweelingbroers.

Het gaat mis op het moment dat Lotte van haar moeder een Indische blokfluit krijgt. En dat terwijl ze blokfluitspelen haat! Ze kan er namelijk helemaal niets van. Maar sinds ze die Indische blokfluit heeft gekregen… nee, zelfs dan kan Lotte Wirwar er nog steeds nier van. maar die fluit lijkt haar wel overal te achtervolgen. En dat zorgt voor de meest verschrikkelijke en beschamende situaties op. Bijvoorbeeld toen de juf vroeg iets op de blokfluit te spelen, en die Indische blokfluit in haar tas meegelift leek te zijn!

Daarnaast doet Lotte er alles aan om een huisdier te mogen. Zelf heeft ze het liefst een schaap, maar aangezien dat wat hoog gegrepen is, zal ze genoegen moeten nemen met konijn. Maar ja: krijgt ze dat voor elkaar bij haar ouders? Gelukkig heeft haar beste vriendin zo’n 200 konijnen in huis rondlopen> Dat schept natuurlijk mogelijkheden!

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar is een leuk en vrolijk boek, dat als dagboek geschreven is. Het boek staat vol kleine schetsjes en tekeningen. Die tekeningen staan soms paginagroot, maar ook vaak als postzegeltje tussen de tekst door. Het lijkt daardoor net op zo’n leren-lezenboek, waarbij de moeilijke woorden vervangen zijn door plaatjes. Dat leest in het begin een beetje raar, maar als je eenmaal gewend bent zie je precies wat Lotte bedoelt. En dat is wel zo prettig! Een grappig meidenboek over een meisje bij wie letterlijk álles misgaat.

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar, Alice Pantermuller
Deltas, oktober 2013, 192 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789044735697


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.