logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Kleurrijke klassiekers van Suske en Wiske

De Kleurrijke klassiekers van Suske en Wiske De stripverhalen van Suske en Wiske bestaan al vanaf 1945. In eerste instantie waren ze niet veel meer dan een zwart-witstrip in De Standaard, een Vlaamse krant. In december van datzelfde jaar werd erg voorzichtig begonnen met een lang vervolgverhaal: het eiland Amoras. Dit stripverhaal werd zo populair dat het in 1947 werd uitgegeven als stripboek. Vanaf dat moment zijn er letterlijk honderden stripverhalen van Suske en Wiske, Lambik, Jerom, tante Sidonia en professor Barabas verschenen. Of je het boek De Kleurrijke Klassiekers daartoe mag scharen? Ik denk het niet. Het is eerder een eerbetoon aan de beste stripverhalen van Suske en Wiske dan dat het tot de reeks behoort. De reden daarvoor is heel eenvoudig. Het boek bevat namelijk alleen de voorplaten van enkele grote en bekende titels uit de Suske en Wiskereeks. Dat is ook saai zul je misschien denken, maar daar zul je snel van terug komen als je weet dat het de bedoeling is dat je die covers juist zelf moet gaan inkleuren! Iedere twee pagina’s van het boek bevat dezelfde illustratie. De onderste illustratie is de kleurplaat, en op de pagina daarboven vind je de originele versie, in kleur. Zo heb je altijd een voorbeeldje bij de hand. Niet dat je je daar heel veel van moet aantrekken om aan want je kunt natuurlijk je fantasie de vrije loop laten. Misschien wil je Wiske wel eens een heel andere kleur jurk geven! In De Kleurrijke Klassiekers van Suske en Wiske waarin je jezelf als één van de illustratoren van het beroemde team van Willy Vandersteen. Geef je eigen draai aan de covers van De Speelgoedzaaier, De Tamtamkloppers, De Straatridder en nog veel meer andere beroemde stripverhalen uit de reeks van Suske en Wiske.

Informatie

De Kleurrijke klassiekers van Suske en Wiske Standaard Uitgeverij, 48 pagina’s, paperback. Prijs: 7,99 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789002261190

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.