logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kleur van emoties, Anna Llenas

de kleur van emoties

Kleuren roepen emoties op, dat zal iedereen wel weten. Maar ook andersom gaat die vlieger op. Kleuren kun je aan emoties koppelen. Zo is een rustig gevoel groen, een kwaad gevoel rood, en zijn er nog veel meer gevoelens die een kleur hebben.

Daar komt het kleurenmonster in De kleur van emoties ook achter. Hij is in het begin van het boek namelijk helemaal in de war. Waarom zou dat zijn? gelukkig is daar een meisje dat het kleurenmonster helpt om alle kleuren uit elkaar te rafelen en ze een plekje te geven. En dat doet het boek De kleur van emoties echt op een geweldige manier. Het is namelijk een pop-up boek!

En dat wil zeggen dat iedere bladzijde op een spectaculaire manier uitvouwt. Hele stellages komen uit de pagina’s omhoog. Soms moet je het boek even platleggen, soms moet je juist van boven de pagina bekijken: iedere bladzijde heeft weer een verrassing in petto. Het is een ontzettend leuk boek, waarin je zowel de kleuren als de emoties aan bod kunt laten komen. Want gevoelens benoemen is een goede basis om ze ook beter te kunnen herkennen… en er mee om te kunnen gaan. De vraag blijft echter: waarom was het kleurenmonster zo in de war? Heeft het meisje daar misschien iets mee te maken?

De kleur van emoties, Anna Llenas
Clavis, uitgegeven, 16 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044823158


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.