logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kleine sprookjesverteller, Thé Tjong King

9789025753870_de kleine sprookjesverteller

Dat Thé Tjong-Khing een groot illustrator is, weet inmiddels iedereen. Hij heeft niet voor niets de Max Velthuijs-prijs, drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterseprijs gewonnen. Jammer genoeg weet nog niet iedereen dat hij een meester is in het vertellen van verhalen! Inmiddels zijn er bij Gottmer drie sprookjesboeken van zijn hand verschenen (waaronder De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller), waarin hij bekende sprookjes op een zodanige manier heeft herschreven dat ook jonge kinderen ervan kunnen genieten. De verhalen zijn onderhoudend, vlot, in makkelijke woorden geschreven en helemaal van deze tijd.

Om je er eens kennis mee te laten maken heeft Gottmer dit leuke boekje uitgebracht: de kleine sprookjesverteller. In deze voorleestopper van slechts 5 euro staan de drie lievelingssprookjes van Thé Tjong-Khing zelf: De rattenvanger van Hamelen, De nieuwe kleren van de keizer, en Assepoester. Die móet je gewoon gelezen hebben!

De kleine sprookjesverteller, Thé Tjong King
Gottmer, maart 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 5 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025753870


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.