logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Kleine Prins 2: De Planeet van de Vuurvogel

kleine_prins_2_cover

Heb je ooit Franse les gehad, dan ben je vast bekend met De Kleine Prins (le petit prince) van Antoine de Saint-Exupery. Het gaat over een kleine jongen, die met een vliegtuigje op ontdekkingsreis gaat en op een astroïde terecht komt: B612. In een notendop dan, want het mooie, lieve en zachtaardige boekje gaat veel verder dan dat, en zit vol wijze boodschappen. Het boek is vertaald naar een tekenfilmserie, waar een serie stripboeken uit is voortgevloeid. Het eerste deel gaat over de Planeet van de Wind. Een oude vijand van de prins, de Slang, heeft het gemunt op het heelal. Aan de Kleine Prins de taak om het tegen de slang op te nemen. Hij kan daarbij gebruik maken van een magisch zwaard en tekenblok, waarmee hij bijzondere dingen tevoorschijn kan toveren.

De Kleine Prins en Vos ontdekken een wereld die verwoest is door vuur. Volgens het volk van de Smaragdkappers, die leven op een drijvende schelp, is dat het werk van de Vuurvogel. Hij zou ontevreden zijn over de manier waarop smaragden worden gekapt. Maar zoals de Kleine Prins het zegt: om achter de waarheid te komen, moet je soms aanvaarden dat de dingen anders zijn dan ze lijken… daarom gaat hij zich bemoeien in de levens van de heersers van deze planeet, een tweeling die door haat en nijd gescheiden zijn. Zou de verkeerde heerser aan het stuur staan, is de Vuurvogel daar zo ontevreden over? Of heeft het beest gewoon een onverzadigbare honger naar smaragden?

De stripboeken van De Kleine Prins zijn ontzettend spannend en mooi getekend. De stijl is licht 3D, en doet denken aan de vele CGI animatieseries die je wel eens ziet, waarbij de figuren toch een zwarte omlijning meekrijgen. Het verhaal is spannend, en kent een goede opbouw. De letters zijn, zoals gewoon is in stripboeken, bijna allemaal capitaal. Dat is in het begin even wennen na een gewoon boek, maar zo vertrouwd. De stripboeken missen het lieflijke en fantasierijke karakter van het originele leesboek, maar zijn op hun beurt wel helemaal goed voor een stoere nieuwe generatie lezers, die op deze manier vertrouwd zullen raken met de Kleine Prins en Astroïde B612.

De Kleine Prins 2: De Planeet van de Vuurvogel
Standaard uitgeverij, januari 2012, 18 pagina’s, paperback.
Prijs: 5,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789002249143


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.