logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Kleine Prins 1: De planeet van de wind

De kleine prins het land van de wind

Heb je ooit Franse les gehad, dan ben je vast bekend met De Kleine Prins (le petit prince) van Antoine de Saint-Exupery. Het gaat over een kleine jongen, die met een vliegtuigje op ontdekkingsreis gaat en op een astroïde terecht komt: B612. In een notendop dan, want het mooie, lieve en zachtaardige boekje gaat veel verder dan dat, en zit vol wijze boodschappen. Het boek is vertaald naar een tekenfilmserie, waar een serie stripboeken uit is voortgevloeid. Het eerste deel gaat over de Planeet van de Wind. Een oude vijand van de prins, de Slang, heeft het gemunt op het heelal. Aan de Kleine Prins de taak om het tegen de slang op te nemen. Hij kan daarbij gebruik maken van een magisch zwaard en tekenblok, waarmee hij bijzondere dingen tevoorschijn kan toveren.

Op de Planeet van de Wind maakt hij kennis met de Eoliërs, de bewoners van de planeet. Het volk heeft maar één energiebron, de wind. En die wind laat het plots afweten, en wordt steeds zwakker. Wat is er aan de hand? Wat is de rol van dit vervelende natuurfenomeen van de Gouverneur en zijn zoon Zephyr? De prins gaat vol goede moed op ontdekkingsreis, en wordt daarbij bijgestaan door zijn trouwe vos. Het wordt een spannende strijd, waarbij hij moet ontdekken of de Slang er mee te maken heeft, en welke van de partijen het kronkelende beest in zijn macht heeft. Kan de Kleine Prins de Planeet van de Wind redden van zijn ondergang?

De stripboeken van De Kleine Prins zijn ontzettend spannend en mooi getekend. De stijl is licht 3D, en doet denken aan de vele CGI animatieseries die je wel eens ziet, waarbij de figuren toch een zwarte omlijning meekrijgen. Het verhaal is spannend, en kent een goede opbouw. De letters zijn, zoals gewoon is in stripboeken, bijna allemaal capitaal. Dat is in het begin even wennen na een gewoon boek, maar zo vertrouwd. De stripboeken missen het lieflijke en fantasierijke karakter van het originele leesboek, maar zijn op hun beurt wel helemaal goed voor een stoere nieuwe generatie lezers, die op deze manier vertrouwd zullen raken met de Kleine Prins en Astroïde B612.

De Kleine Prins 1: De planeet van de wind 
Standaard uitgeverij, januari 2012, 18 pagina’s, paperback.
Prijs: 5,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789002249143


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.