Recensie: De Kleine Horoscopen voor Dummies, Rae Orion

Horoscopen hebben altijd iets magisch en ongrijpbaars. Hoewel ze niet direct wetenschappelijk verklaarbaar zijn, zijn ze voor velen genoeg bewijs dat er meer is dat het leven voor jou als persoon bepaalt. De invloed van planeten, zon en maan zijn onlosmakelijk verbonden met jou als persoon. Maar hoe zat het ook alweer met horosopen en de vier elementen? Positieve en negatieve sterrenbeelden? Ascentanten en planeten in huizen?

Dit boekje vormt een handig naslagmiddel voor al deze informatie – en meer. Het vertelt je alles over horoscopen. Niet alleen wat de kenmerken zijn van de twaalf horoscopen, maar ook hoe je een complete horoscooptekening maakt van je eigen geboortedagum. (of van die van andere personen). Natúúrlijk legt het boekje je ook uit welke invloed de zon, maan en de planeten op je leven hebben, en wat je horoscoop betekend voor je liefdesleven, want dát is toch de reden dat je ze meestal leest, nietwaar? Ontdek de waarheid achter horoscopen!

Door de enorme hoeveelheid informatie leest dit boekje wat anders dan andere Vood Dummies-titels. Het is zakelijk, staat vol opsommingen en de onlosmakelijke humor ontbreekt grotendeels. Dat is jammer, het valt duidelijk uit toon binnen de serie. Als je bekend bent met andere boeken en er van uitgaat dat deze in die lijn is geschreven, zul je van een koude kermis thuiskomen. Wel worden er zo mogelijk praktijkgerichte voorbeelden gegeven, meestal ind e vorm van beroemdheden die aan een bepaald profiel voldoen. En, eerlijk is eerlijk, in het beperkte aantal pagina’s is het een buitengewoon uitgebreid boekje, dat vol tips en informatie staat om voortaan zelf je horoscoop te kunnen maken. Scheelt weer een hoop Viva’s! Vind je iets niet? Dan heb je grote kans dat je het kunt downloaden vanuit de website www.dummies.nl.

De Kleine Horoscopen voor Dummies, Rae Orion
Pearson, maart 2012, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 8,95 euro. ISBN: 9789043025461

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.