Recensie: De kleine Geluk voor Dummies, Pearson Education

Met De kleine Geluk voor Dummies heb je een vriendelijk en blijmoedig boekje in handen om een zinvol, gezond en productief leven te leiden en echt gelukkiger te worden. De bewezen technieken en positieve strategieën helpen je om je basisgedrag te veranderen en de goede gewoonten te koesteren die je het geluk brengen dat je zoekt.

W. Doyle Gentry is klinisch psycholoog, vooraanstaand lid van het Amerikaans Psychologisch Genootschap en oprichter en redacteur van het Journal of Behavioral Medicine. Hij weet dan ook als geen ander hoe je deze ingewikkelde filosofische en esoterische materie moet combineren en omvormen tot een begrijpbaar verhaal. Wonderlijk genoeg weet hij dan ook in een aantal hoofdstukken aannemelijk te maken dat iedereen gelukkig kan zijn. Dit goed hij door eerst een uiteenzetting te maken van de elementen die bijdragen aan dit geluk (het recept, zogezegd). In de hoofdstukken daarna analyseert hij verschillende karaktereigenschappen, en legt hij uit hoe je deze kunt aanpassen of inzetten om je geluk te verhogen, en laat hij zien hoe je jouw gedrag kunt aanpassen om zo je kans op geluk te verhogen. Daarna toont hij in een aantal belangrijke elementen hoe je kunt zorgen dat de gelukselementen verhoogd worden, en dat de elementen die je geluk indammen beperkt worden. Zo heb je in no-time door hoe geluk in elkaar steekt, en hoe jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Want: geluk maak je zelf!

De kleine geluk voor dummies, M. Doyle Gentry
Pearson Education, oktober 2011, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 7,95 euro. ISBN: 9789043023412

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: De kleine Geluk voor Dummies, Pearson Education”

  1. […] begonnen ze met de Kleine reeks voor Dummies, waaronder de Kleine Twitter voor Dummies en de Kleine Geluk voor Dummies. Maar ook talen blijken zich prima te laten vangen in een kleiner boekwerkje, voor als je enkel een […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.