logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De kippetjes, het Beest en de Ridder, Christian Jolibois en Christian Heinrich

de kippetjes het beest en de ridder

De leesboeken van De Kippetjes zijn op de meeste basisscholen een heus begrip. Ze zijn leuk, origineel, ontzettend leuk en vrolijk geïllustreerd. Bovendien zijn ze, ondanks dat ze over kleine kippetjes gaat, stoer en niet zo zoetsappig. Daar zijn kinderen toch naar op zoek, ongeacht hun leeftijd.

In dit deel gaat de kippetjes op avontuur. Het eten is namelijk bijna op, en ze denken dat in het grote kasteel wel wat te eten zal zijn. Daar komen ze echter achter de oorzaak van de schaarste: er woont een Basilisk! Een groot monster, dat ieder in glas veranderd die er in de buurt dreigt te komen. De meeste kippen zijn dan ook al omgetoverd tot glas, maar zal iemand ook in staat zijn dit vreselijke beest te verslaan? Gelukkig krijgen ze hulp van een heuse Ridder. Maar is hij wel opgewassen tegen het monster?

Een heerlijk boek om zelf te lezen (AVI M5, vanaf 7 jaar) of, voor de dappere snuitertjes onder ons, voorgelezen te worden vanaf een jaar of vijf. Er komt geen geweld of grof taalgebruik in voor, wel een monster dat iedereen in glas kan veranderen. Vijfjarigen die goedgelovig zijn zullen hier wellicht wat problemen mee hebben.

De kippetjes, het Beest en de Ridder, Christian Jolibois en Christian Heinrich
Abimo / Kluitman, maart 2012, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789059328242


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.