De keuken van Sicilië is een kookboek dat je bijna letterlijk meeneemt naar het grootste eiland van de Middellandse Zee. Het is een trend die we het afgelopen jaar (of twee) vaker zien, waarbij een kookboekschrijver meer laat zien van het land waaruit de recepten komen. In dit geval laat Fabrizia Lanza je haar geboorteland zien. Als dochter van een Siciliaanse wijnmakersfamilie kent ze het eiland namelijk als geen ander en laat ze je kennismaken met de culinaire tradities van het eiland.
Klassiek Siciliaans
De keuken van Sicilië is opgedeeld in hoofdstukken: voorgerechten, soepen, pasta en rijst, vis, vlees, groenten, pizza en brood, en desserts. Elk recept heeft een korte introductie vol kooktips en achtergrondinformatie over ingrediënten. Daarbij wordt je meegenomen naar de Siciliaanse cultuur en hoe die omgeving eigenlijk heeft gezorgd voor de totstandkoming van deze recepten. De prachtige foto’s brengen de gerechten tot leven en maken je meteen enthousiast om de keuken in te duiken. De recepten variëren van eenvoudig, zoals een pasta met tomaat, basilicum en olijfolie, tot bijvoorbeeld gevulde pasta, waar je meer tijd voor moet uittrekken.
Essentiële ingrediënten
Wie met dit boek aan de slag gaat, kan maar beter een voorraad goede olijfolie inslaan! Olijfolie is, naast verse groenten en kruiden, een van de onmisbare elementen in de Siciliaanse keuken. Hoewel de meeste ingrediënten goed verkrijgbaar zijn, is het soms even zoeken naar producten als provolone of artisjok. Fabrizia benadrukt dat de kwaliteit van ingrediënten cruciaal is, vooral in de simpele gerechten. Voor een échte Siciliaanse ervaring bezoek je dus het liefst een Italiaanse delicatessenwinkel of gespecialiseerde groentenboer.
Ga direct naar De keuken van Sicilie op BOL.com.
Recensie over De keuken van Sicilie
Het boek bevat niet alleen recepten, maar ook levendige verhalen over Siciliaanse eetgewoonten en de oorsprong van ingrediënten. Verschillende kenmerkende ingrediënten worden ruim aan je voorgesteld, waarbij je leest over de toepassingen, de herkomst en een paar Fun Facts. Die sfeer wordt versterkt door de prachtige foto’s van het eiland. De Keuken van Sicilie is erin geslaagd om de eigenheid van het eiland te vangen. Het nodigt uit om het eiland te bezoeken, waarbij je vast thuis kunt genieten van die zuidelijke smaken. De recepten zijn duidelijk omschreven. De ingrediënten kun je meestal wel vinden in de supermarkt, maar het is altijd beter om een speciaalzaak te bezoeken om het maximale uit de eenvoudige recepten te halen. Een goede basis is alles!
Score: 8
Informatie
Titel: De keuken van SicilieAuteur: Fabrizia Lanza
Uitgever: Uitgeverij Brandt
Aantal pagina’s: 320
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789493319202
Prijs: 35 euro