logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Italiaanse bakker thuis, Gino D’Acampo


De Italiaanse bakker thuis

Wil jij de zomer vast in huis halen, en genieten van mediterrane sferen? Is Italië nog in het vooruitzicht, er zijn genoeg manieren om het geweldige Italië in huis te halen. Bijvoorbeeld met het boek De Italiaanse bakker thuis, waarmee de gerechten zich nu eens niet richten op pasta en lasagne’s, maar op ‘bakken’ in zijn algemeenheid.

In De Italiaanse bakker thuis staan dan ook 100 gerechten om zelf brood en koekjes te bakken, maar natuurlijk mogen gebak en pizza ook niet ontbreken. Er staan zelfs een aantal schotels in die je met pasta kunt maken! De oven zal bij al deze gerechten echter een centrale rol spelen, dat mag duidelijk zijn.

Het boek zelf is schitterend vormgegeven. Grote, fullcolour sfeerfoto’s maken duidelijk hoe het gerecht er uit kan zien. Lekker gemaakt? Op de andere pagina staat het recept. Als titel heeft ieder gerecht de Italiaanse naam meegekregen, met daaronder een korte omschrijving in het Nederlands. De stappen zijn goed en helder uitgelegd, waardoor je het zonder al te veel problemen na moet kunnen maken.

Voor in het boek tref je een inleiding aan, met daarin een paar tips en suggesties over het bakken van brood en gebak. ook staat er een korte uitleg over verschillende ingrediënten, waaronder een verschil in bloemsoorten. Zo weet je ook in de winkel wat je nodig hebt, en waarom je 00-bloem of straffe bloem niet zomaar kunt vervangen voor gewone (patent)bloem. De Italiaanse bakker thuis zal misschien geen donkerharige Italiaan bij je thuisbrengen (sorry dames, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee), maar de sfeer zeker wel.

De Italiaanse bakker thuis, Gino D’Acampo
Fontaine Uitgevers, januari 2013, 208 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789059564565


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.