logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De illusionist: Nasha Blaze in het Wonderatelier, A. Casanova

Het is de nacht van Halloween en de tijd lijkt te zijn gestopt. In het Wonderatelier ontdekt Nasha samen met de trouwe Doban en de beeldschone Ised dat hij een grote Kracht bezit: hij kan tegelijk in de echte en de magische wereld leven en is daardoor de enige die de Droomwereld kan redden van de Schimmen en de nachtmerries die zij doen ontstaan. Magie is daarbij zijn enige wapen…
In Doomville zijn de volgelingen van de verkoper van de Stertafels intussen Nasha’s tante Nya op het spoot. Ze doen er alles aan om haar gevangen te nemen. Het gevecht tussen goed en kwaad komt steeds dichterbij, maar Nasha is niet alleen: iemand is bereid hem ten koste van zijn eigen leven te beschermen!

Dit is het tweede deel van De Illustionist. In het eerste deel maakten we kennis met Nasha, de trouwen Komeetgids Doban en de magische Ised. In dit deel neemt Doban hem mee naar de Magische wereld, waar Nasha telkens weer van de ene verbazing in de andere valt. Daarbij maakt hij duidelijk dat hij één van de meer intelligente mensen op onze planeet is, door gerichte en weldoordachte vragen te stellen. Hoewel Nasha in de Droomwereld is, gaat het normale leven natuurlijk ook gewoon door. Het verhaal springt dan ook van tijd tot tijd naar de normale wereld, om daar de belevenissen van Nasha’s tante te volgen. Zij beleeft namelijk ook spannende avonturen in haar queeste om Nasha in veiligheid te stellen!

De Illustionist is een bijzonder fantasierijk boek. Soms komt het wat eenvoudig over, bijvoorbeeld in de omschrijvingen van de bizarre wezens, maar over het algemeen getuigt het van een origineel en weldoordacht idee. De magie druipt er dan ook vanaf, en om in deze wereld samen met Nasha op pad te gaan is iedere bladzijde weer een plezier. De wereld is namelijk lekker bizar en vreemd, met een duidelijke structuur, geschiedenis en spanningsvelden, precies zoals er in iedere wereld te vinden zijn. De verweving van de Droomwereld met de normale wereld is ook leuk te ontdekken, waarbij de wisseling tussen de avonturen van Nasha en Nya veel verduidelijkt. Een spannend boek, voor magie en humor. Een boek om van te smullen!

De illustionist: Nasha Blaze in het Wonderatelier, A. Casanova
Baeckens Books, december 2011, 288 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789078345640


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.