Recensie: De hond is een beetje kapot, Wouter Deprez

De zoon van cabaretier Wouter Deprez is ondertussen bijna drie jaar. Wouter schrijft hem nog steeds brieven. Met een tedere en rake pen beschrijft hij herkenbare situaties en gevoelens voor iedereen met een tweejarige in huis. De eerste schooldag komt ter sprake, maar ook de dikke buik van de mama en de geboorte van een broertje, de tweede sneeuw, de speeltuin, de spelletjes en plagerijen, de zelfverzonnen verhalen…

De hond is een beetje kapot is een fantastisch boek voor elke ouder. Het is als het ware een geschenkboek, meer nog dan een voorleesboek of een gedichtenbundel. Hoe herkenbaar en raak zijn de omschrijvingen van Wouter over de alledaagse situaties die zijn woorden beschrijven! Hoe vertederend en grappig, ontroerend en beschrijvend. Op een bijzondere wijze weet hij van iedere situatie een omschrijving te maken, waarbij niet altijd even duidelijk is vanuit welk standpunt het verhaal verteld wordt. Door deze observerende schrijfstijl, vaak vanuit een origineel en gevat standpunt, wordt je stiekem aan het denken gezet, en ga je automatisch zoeken naar vergelijkbare situaties met je eigen kinderen. De mooie tekeningen van Randall Casaer geven nog een extra dimensie aan de brieven: de familie wordt verheven naar het dierenrijk. Door een speels gebruik van lettergroottes wordt de nadruk van ieder schrijven op de juiste manier neergezet. Een must voor iedere ouder!

De hond is een beetje kapot, Wouter Deprez
De Eenhoorn, september 2011, 88 pagina’s, hardcover.
Prijs: 18,95 euro. ISBN: 9789058387141

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.