logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De herdertjes lagen bij nachte, Noëlle Smit en Ageeth de Haan


herdertjs lagen bij nachte

Ruim twee jaar geleden waren we helemaal verslingerd aan het sinterklaas-liedjesboek ‘zachtjes gaan de paardenvoetjes’, afkomstig uit de stal van ditzelfde duo (excuses voor de woordgrap) en ook dit jaar hebben we de sinterklaassfeer geproefd met de betoverende en sfeervolle liedjes. Dit jaar komt het duo met een schitterend prentenboek vol met de meest bekende kerstliedjes in het boek De herdertjes lagen bij nachte. En ja, dat liedje staat er natuurlijk ook in vermeld!

Bij het geweldige prentenboek, dat geïllustreerd is door Noëlle Smit, horen natuurlijk de klassieke teksten. Over een tekstschrijver wordt in dit prentenboek dan ook niet gerept. Wel is er een zangeres, Ageeth de Haan, die met haar heldere stem de liedjes zingt op de meegeleverde cd. De begeleiding van de liedjes is heel sober gehouden, en dat siert deze productie absoluut. Een nieuwe traditie is geboren in ons huishouden, dat is zeker, en deze liedjes krijgen zo een vaster plekje in het repertoire van onze kerstliedjes.

Informatie

De herdertjes lagen bij nachte, Ageeth de Haan

Illustrator: Noëlle Smit
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025757441


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.