logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: De held van alle helden + cd, Mark Haayema

De held van alle helden

Iedereen is anders. Alleen is de een wat meer anders dan anderen. Daar gaat het in dit boekje over: een klein hondje tussen grote jachthonden, een grote, oude oma tussen de smalle ballerina’s, een vos die verliefd is op een haas, en nog veel meer vreemde situaties.

De tien verhalen in dit boek zijn geschreven door Mark Haayema, allen op een mooie, fijne rijm. Ze worden op cd meegeleverd, voorgelezen door bekende Nederlanders als Irene Moors, André van Duin, Dieuwertje Blok, Jim Bakkum en Marc-Marie Huijbregts. Superleuk en mooi gedaan. Ieder verhaal heeft immers zijn eigen stijl, en dat komt zo prima uit de bus.

Ook leuk is dat voor ieder gedicht een andere illustrator is aangetrokken. Zo komt écht ieder verhaal origineel en uniek naar voren, hoewel de continuïteit in het boek er iets onder te lijden heeft. De prenten zijn allen mooi groot en goed uitgewerkt. Tesamen vormt het een uniek samenwerkingsverband om aandacht te vestigen op een nobel doel: kinderen die anders zijn dan anderen, kinderen met het Down-syndroom. Voor ieder verkocht exemplaar gaat er bovendien 2,50 euro naar de stichting De Upside van Down, waar de positieve kant van het Downsyndroom centraal staat.

De held van alle helden, Mark Haayema
Gottmer, oktober 2011, 48 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025750459

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit: